Türk Metal Afrin’i gerekçe gösterdi, eylemleri iptal etti

MESS’e bağlı fabrikalarda çalışan Türk Metal üyesi metal işçileri de 2 Şubat’ta başlayacak grev öncesi uyarı eylemlerini sürdürüyor. Tüm fabrikalarda dün 10 dakika ‘durma’ eylemi yapan işçiler, artık daha etkili eylemler yapılması gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan Türk Metal, Afrin’e yönelik başlatılan operasyonu gerekçe göstererek kent meydanlarında yapacakları eylemleri sonlandırdığını duyurdu. Türk Metal’den yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, kent meydanlarında ya da caddelerde eylem yapmama kararı almıştır. Yönetim Kurulumuz, yürekleri bir yandan Mehmetçiğimizle birlikte atan, diğer yandan da ailesine, çoluk çocuğuna insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için ekmeğinin derdinde olan metal işçilerinin, eylemlerini bundan böyle işyerleri içinde, tezgâh başında sürdürmelerine karar vermiştir.”

Grev 4 aşamalı olacak
MESS’e bağlı fabrikalarda çalışan 120 bine yakın Türk Metal üyesi işçi, greve aşamalı olarak çıkacak. Öncelikle 2 Şubat’ta 11 işyerinde çalışan 50 bin işçi greve başlayacak. Ardından 12 Şubat’ta ikinci grup greve çıkacak. Bir ayın sonunda 120 bine yakın işçinin grevde olması planlanıyor.

2 Şubat’ta greve çıkacak fabrikalar arasında Bosch, Bosch Rexroth, Borusan, Delphi, Oyak Renault, Arçelik, Borsch Ev Aletleri, Ege Endüstrisi, Ford Otomotiv, MAN ve Mercedes gibi ana sanayiler yer alıyor. Tofaş ve Arçelik Beyaz Eşya fabrikalarında ise grevin 12 Şubat’ta başlaması planlanıyor.