Türk Metal işveren sendikacılığına soyundu: Patronun sendikası!

Haber Merkezi

İstanbul Avcılar’da bulunan Çin sermayeli Xiaomi Salcomp fabrikasında işveren, daralmaya gidildiği gerekçesiyle yaklaşık 400 işçiyi işten çıkarmak istemesine tepkiler devam ediyor.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in “Emekçiyi sermayeye ezdirmeyeceğiz. Sendika şart” açıklamasının ardından Xiaomi Salcomp’ta işçilerin örgütlü olduğu Türk Metal Sendikası ise işveren sendikacılığına soyundu. Sendika, istifa edecek işçiler için 2 brüt maaşla birlikte kıdem ve ihbar tazminatlarının verileceği “teşvik paketi” hazırladıklarını duyurdu.

'SENDİKA İŞÇİDEN DEĞİL İŞVERENDEN YANA'

“Teşvik paketi”ni kabul etmeyen işçiler ise tepkili. İşçilerin en başından beri Türk Metal Sendikası’nın kendilerini savunmayacağını tahmin ettiğini belirten bir işçi, “Ben hiçbir zaman Türk Metal’in girmesinden razı değildim. Bize söyledikleri tüm vaatlerin yalan olduğunu biliyordum. Pazarlık yaparken işçiler masada olsun dedik ancak çağırılmadık.”

"Sendika işçiden değil işverenden yana” diyen işçi, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bahsettikleri o paketi kabul edelim diye baskı uyguluyorlar. İnsanları perişan ettiler. Şimdiyse işçi temsilcisi bir arkadaşımız sendikadan istifa edince işten çıkarttılar."