Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi, MESS’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tutumunu MESS önünde protesto etti. Yapılan açıklamada, "MESS, uzlaşmaz tavrı ile bizi daha etkili eylemlere davet etmektedir. Buradan ilan ediyoruz: MESS’in davetini kabul ediyor, hodri meydan diyoruz" denildi

Türk Metal Sendikası: MESS'in davetini kabul ediyor, hodri meydan diyoruz

AYCAN KARADAĞ

Yaklaşık 150 bin metal işçisini ilgilendiren Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasından dolayı Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi, MESS’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tutumunu MESS önünde protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, 7 Ekim 2019’da başlayan müzakerelerde MESS’in sergilediği olumsuz tavırdan dolayı uzlaşma sağlanamadığını dile getirdi.

Öcal MESS, masaya getirdiği teklifle, kazanılmış haklarımıza adeta savaş açtığını ifade ederek, "Türk Metal asla kabul edemeyeceği bu zam teklifi üzerine görüşmeler uyuşmazlıkla sonuçlanmış, daha sonra prosedür gereği devreye giren arabulucunun girişimlerinden de bir sonuç alınamamıştır. MESS, 10 Ocak 2020’de gerçekleşen görüşmede 2 puana bile varmayan ek bir artış daha teklif ederek, ücret artışı konusundaki uzlaşmaz tavrında bir değişiklik olmadığını göstermiştir. Buna ek olarak MESS’in, kazanılmış haklarımıza ve çalışma koşullarımıza yönelik olumsuz tavrını sürdürdüğü de anlaşılmıştır. Bunun üzerine görüşme, herhangi bir uzlaşma ve ilerleme sağlanamadan tamamlanmıştır. Ancak MESS’in bu görüşmenin ardından yayınladığı bildiri, zaten olumsuz seyreden gelişmeleri yeni bir boyuta taşımıştır" diye konuştu.

turk-metal-sendikasi-mess-in-davetini-kabul-ediyor-hodri-meydan-diyoruz-675610-1.

ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Türk Metal, bugüne kadar üyelerinin işi ve ekmeğiyle tehdit edilmesine asla ve asla müsaade etmediğini ve bundan sonra da etmeyeceğini belirten Öcal, "İşyerini evi, işini namusu bilen Türk Metal üyelerini, “istihdam” vurgusu yaparak, işi ve ekmeğiyle tehdit etmeye yeltenmek en hafif deyimiyle vefasızlıktır. Türk Metal olarak her zaman “üretmek, kazandırmak ve kazanmak” ilkesiyle hareket ettik. Hiçbir sosyal tarafı dışlamadan, ötekileştirmeden, düşman ilan etmeden ürettiğimiz zenginlikten hakça payımızı istedik. Bunun için her zaman uzlaşma ve diyalog kapımızı açık tuttuk. Ancak geldiğimiz noktada, bu uzlaşmacı tavrımızın yanlış anlaşılmış olabileceğini görüyoruz. MESS, uzlaşmaz tavrı ile bizi daha etkili eylemlere davet etmektedir. Buradan ilan ediyoruz: MESS’in davetini kabul ediyor, “hodri meydan” diyoruz. Herkes bilsin ki; hakkımızı alıncaya kadar durmayacağız. Ve biliyoruz ki; sonunda zafere ulaşacağız. Zafer, sendikasına inanan Türk Metalcinin olacak" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sendika, MESS'in önüne siyah çelenk bıraktı.