CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın 110'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıya davet edilmesi ve Karl Marx'tan alıntı yapmasının ardından görevden alındığı söylenen İstanbul Şube Başkanı Cezmi Bayram, etkinlik için izin alma tartışmalarına ilişkin "Zaten biz siyasi mesajlar vermiyoruz, dolayısıyla izin alınacak bir durum yok'' açıklamasında bulundu.

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram: İzin alınacak bir durum yok

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın 110'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen toplantıya katılması ve Karl Marx'tan alıntı yapması üzerine başlayan tartışmalara yönelik açıklama yaptı.

Bayram, Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'nun, genel merkez tarafından 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alındığı iddialarına yanıt vererek, kendisine sosyal medyada paylaşılan yazı haricinde kendisine herhangi özel bir gerekçe sunulmadığını söyledi. Bu tarz kararların sadece sosyal medyadan duyurulacak şeyler olmadığını da belirten Bayram, kendisine iletilmiş herhangi bir kararın olmadığını da açıkladı.

Bayram, etkinliğin 'izinsiz' yapıldığı tartışmalarıyla alakalı olarak da ''Türk Ocaklarının tarihi boyunca etkinlikleri genel merkeze iletmek veya izin almak gibi bir prensip yoktur. Zaten biz siyasi mesajlar vermiyoruz, dolayısıyla izin alınacak bir durum yok'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz pazartesi günü Fatih ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin işbirliği ile İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu düzenlenmişti.

Sempozyuma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılmıştı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada Karl Marx'ın "11. Tez" olarak bilinen, "Filozoflar dünyayı çeşitli biçimde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir" şeklindeki unutulmaz sözünü hatırlatmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında "Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları Sempozyumu'nda ne işi var? Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Adı ve unvanı da tertemiz ülkü erlerinin inancıyla, şehit ve gazilerimizin kahramanlığıyla bayraklaşan Ülkü Ocaklarıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Türk Ocakları Genel Merkezi ise yayımladığı mesaj ile MHP lideri Bahçeli'ye yanıt vermiş, ''Türk Ocakları yönetiminin milliyetçilik konusunda hiç kimseden ders almaya ihtiyacı yoktur'' demişti.