TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan Türk Telekom Kurumsal Risk Başkanı Gürsoy, depremde 75 baz istasyonunun yıkıldığını, 90’ının ise ağır hasarlı duruma geldiğini söyledi. Gürsoy, veri merkezlerinin zarar görmemesi nedeniyle felaketi, “Şanslı bir deprem” olarak nitelendirdi.

Türk Telekom'un depremde 165 baz istasyonu hasar aldı "Gayet şanslı bir deprem"

BirGün / ANKARA

Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda, deprem sonrası çöken iletişim altyapısı hakkındaki değerlendirmesinde, “Eğer deprem İstanbul, Ankara’da olsa bizim veri merkezlerimiz de zarar görebilirdi. Ama bu depremde öyle bir şey olmadı. Onun için gayet şanslı bir deprem demek isterim, tırnak içinde” dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na, günlerce şebeke sorunları yaşanması nedeniyle eleştirilen GSM operatörlerinin yetkilileri katıldı. Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, kendilerini anlatma fırsatı bulduklarını için memnun olduklarını bildirdi. Gürsoy, deprem nedeniyle Türk Telekom’un 4 binasının yıkıldığını, 31 binanın ağır hasarlı ve 16’sının ise orta hasarlı durumda olduğunu anlattı. Gürsoy ayrıca deprem sonucunda baz istasyonlarının 90 tanesi ağır hasarlı hale geldiğini ve 75’inin ise yıkıldığını ifade etti.

JENERATÖRLERE SU KATMIŞLAR

Elektrik kesildiği için deprem sonrasında uzun süre elektriklerin de kesik olduğunu anımsatan Gürsoy, jeneratörlerin skandal hatalar yüzünden çalışmadığını anlattı. Gürsoy, “Jeneratörler için acil temin edilen bazı yakıtların kalitesiz olmasından dolayı, su karıştırılmış vs, jeneratörlerin devreye alınması ve işletmelerinde sorunlar meydana gelmiştir” dedi.

'HATAY LİMANI'NA KARŞI ÇIKTIM' İDDİASI

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu, bakanlık yaptığı dönemde depremde yıkıma uğrayan Hatay Havalimanı'nın yapılmamasını istediğini öne sürdü. Eski Bakan Eroğlu, buna rağmen baskı sonucu inşa faaliyetlerinin başladığını iddia etti. Komisyonda konuşan Eroğlu, "Esasen biz burada havaalanı yapılmasının uygun olmadığını belirtmiştik yani. Onu da açıkça ifade edeyim. Ama Antakya'dan çok büyük baskı geldi orada yani, Biz İskenderun tarafına havaalanı istemiyoruz, bu tarafa istiyoruz mutlaka, diye. Sosyal baskı nedeniyle oraya havaalanı yapıldı. Buna özellikle dikkat etmek lazım" dedi.