Beko Basketbol

Beko Basketbol Liginde ilk 2 hafta tamamlandı ve ilk 4 sırada Türk Telekom, Efes Pilsen, Galatasaray Cafe Crown ve Fenerbahçe Ülker averajla sıralanıyorlar. Gerçekten de bu sezon oldukça fazla yatırım yapan bu dört takım ilerleyen haftalarda zirve için çok daha büyük bir mücadele içine girerler.

Hafta sonu Ankara'da Darüşşafaka karşısında izlediğim TürkTelekom'u açıkçası çok beğendim. Herşeyden önce bu sezon çok derin bir kadro kurmuşlar. Her pozisyonda en az 2 oyuncuları var ve kenarda oturan oyuncuları en az oynayanlar kadar kaliteli. Zaten başarılı olmak istiyorsanız mutlaka böyle oyunculardan oluşan bir takım kurmanız gerekiyor. Takımda 4 tane yabancı oyuncu bulunuyor. Hepsi de oyuna girdiklerinde katkıda bulunabilecek oyuncular. İçeride oynayan Erwin Dudley zaten geçen sezon ligimizde çok başarılı bir sene geçirmişti. Hücumda ve savunmadaki başarısı ile bu sezonda Türk Telekom için büyük bir güç olmaya devam edecek gibi gözüküyor. 34 yaşındaki Demek Alston ise yıllardır Avrupa'nın en iyi takımlarında oynayarak edindiği tecrübesini bu sezon Türk Telekom için harcıyor. Uzun boyu ile pota altında önemli bir silah. Alman milli takımında da oynayan Jan Jagla 2.13 boyu ile takımın pota altında bir diğer silahı. Bu oyuncu kenardan gelmesine rağmen içeride çok başarılı işler yapıyor ve bana göre ligimize ısındıkça mükemmel fiziği ve gençliği ile daha da etkili olacak. Telekom'un dördüncü yabancısı ise oyun kurucu pozisyonunda oynayan Miliçiç. Bu genç oyuncuda savunması ve isabetli 3 sayılık atışları ile takıma her zaman katkı yapabilecek düzeyde gözüküyor.

Böyle iyi seçilmiş 4 yabancı oyuncunun yanında lacivert beyazlıların yerli oyuncu kadrosu da çok kaliteli. Takımın sayı gücü Tutku Açık mükemmel oynuyor. Özellikle hızlı hücumları değerlendirmesi ve yağmur gibi arka arkaya attığı 3 sayılık atışlar rakip takımı adeta çökertiyor. TürkTelekom'u durdurmak isteyen takımlar bu oyuncuyu mutlaka durdurmak zorunda. Bu sezon Karşıyaka'dan transfer edilen Muratcan Güler daha takıma uyum sağlayamamış gibi bir görzüküyor. Ancak Muratcan'da ligimizin önemli oyuncularından biridir ve ilerleyen haftalarda takıma katkısı çok büyük olacaktır. Bu sezon Efes Pilsen'den transfer edilen Alper Yılmaz da takım için çok faydalı bir oyuncu. Hem savunması hem de tecrübesi ile takıma Avrupa arenasında da çok yararlı olacaktır. Üstelik takımın kaptanı Haluk Yıldırım ile beraber arkadaşlarına lider olacak durumdadır. Bu oyuncuların yanına Mutlu Akpınar ve geçen sezon Daçka'da başarılı bir sezon geçiren Umut Görür'de eklenince Türk Telekom zirve için mücadele edecek Ankara seyircisini salonlara çekebilecek çok başarılı birtakım kurmuş. Bu sezon Ankara deplasmanına gidecek her takımın TürkTelekom'dan çok çekeceği var. Üstelik bu takım Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen ile beraber ligin zirvesinde yer alacak 3.takım olur. Eğer biraz gayret ederlerse ikisini de yenebilir.

Uzun yıllar sonra Ankara'dan şampiyonlukta ve Avrupa'da başarılı olabilecek bir takımın çıkması çok sevindirici. Gerileme gösterdiği konusunda eleştirilen Ankara basketboluna da bu başarı bir ivme kazandırmış olur.Üstelik bu sezon Ankara'nın diğer temsilcisi Casa Ted Kolejliler de çok başarılı birtakım kurmuş ve daha ilk hafta aldığı Banvit galibiyeti ile diğer takımların gözünü korkutmayı başardı.