İktidar kontrolündeki Yeni Şafak, öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul milletvekili adayı Türkan Elçi’yi kullanmadığı ifadeler üzerinden hedef gösterdi. Habere tepki gösteren Türkan Elçi ise CHP'ye katıldığı günden bu yana kullanmadığı ifadeler üzerinden haberler yapıldığını belirterek duruma "Karanlıkta kurguladığınız iftiralarınızla hedef göstermelerinizle meşhursunuz. Aydınlık yüzü görmeyesiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkan Elçi'den Yeni Şafak'a: CHP rozetini taktığım günden beri bu yalanı döndürüyorsunuz

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Türkan Elçi, kendisini kullanmadığı ifadeler üzerinden hedef alan yandaş Yeni Şafak gazetesine tepki gösterdi.

Elçi'nin "PKK terör örgütü değildir" cümlesini kurduğunu iddia ederek hedef gösteren haberler yaptığına dikkat çeken Elçi,  "CHP rozetini taktığım günden beri bu yalanı döndürüyorsunuz. Karanlıkta kurguladığınız iftiralarınızla hedef göstermelerinizle meşhursunuz. Aydınlık yüzü görmeyesiniz" ifadelerini kullandı. 

Yandaş Yeni Şafak, CHP İstanbul 3’üncü bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilen  Türkan Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” dediğini iddia eden bir haber paylaştı.

Sosyal medya hesabından söz konusu haberi alıntılayan Türkan Elçi, gazeteye tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: 

"CHP rozetini taktığım günden beri bu yalanı döndürüyorsunuz. Morgda eşimin yattığı bir anda hiçbir derdim yokmuş gibi “ Pkk terör örgütü değil” slogan atmışım. O anı hatırlıyorum” Kim vurdu” demiştim. Yüzlerce kamera vardı biri göstersin, hepimiz ne dediğimi bilelim. Morgun önündeki görüntülere ilişkin açıklama yapmaktan hicap duydum. Veya o an dışında nerede bu yönde bir açıklamam olmuş kaynak göstersinler. Karanlıkta kurguladığınız iftiralarınızla hedef göstermelerinizle meşhursunuz. Aydınlık yüzü görmeyesiniz."

Öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP'ye katılmış, Elçi İstanbul'dan milletvekili adayı olmuştu.