CHP İstanbul 3'üncü bölgeden milletvekili seçilen Türkan Elçi, seçildikten sonraki ilk mesajında "Bunca kötülüğe rağmen elde ettiğimiz başarımız azımsanmamalı.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, hayal ettiğimiz ve hakkımız olan dünya için yola devam" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Türkan Elçi: Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, hakkımız olan dünya için yola devam

CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e giren, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi sosyal Twitter'dan yaptığı paylaşımında "Yola devam" mesajı verdi. 

Elçi, paylaşımında elde edilen başarının azımsanmaması gerektiğini ifade etti. 

"Hayal ettiğimiz adil, eşit, barışçıl, huzurlu dünya öyle kolay elde edilecek bir dünya değil" diyen Elçi, "Bunca kötülüğe rağmen elde ettiğimiz başarımız azımsanmamalı.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, hayal ettiğimiz ve hakkımız olan dünya için yola devam" ifadelerini kullandı. 

Türkan Elçi, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Seçimden sonra dinlenip, dinleyip bir iki kelam edeyim dedim. Uğrunda mücadele ettiğimiz değerlerin az buz şeyler olmadığını unutarak bazılarımızda bir umutsuzluk, bir karamsarlık hali. Oysa hayal ettiğimiz adil, eşit, barışçıl, huzurlu dünya öyle kolay elde edilecek bir dünya değil. İnsanların ölümüne itiraz ettiğimiz bir anda kameraların gözleri önünde öldürüldüğümüz bir ülkede yaşadığımızı unuttuk galiba. Bunca kötülüğe rağmen elde ettiğimiz başarımız azımsanmamalı.Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, hayal ettiğimiz ve hakkımız olan dünya için yola devam. Not: Zorlu hayatım, çıkılan yolculukların yarım bırakılmamasını ve eninde sonunda başaracağımızı bana öğretti. Yola devam."

Mart ayında CHP’ye katılan ve rozeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan Elçi, İstanbul 3’üncü bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.