Azeri iş adamı İskender Khalilov'un 2011 yılında hizmete açtığı Bodrum Hilton Türkbükü Otel el değiştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı'nın sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nün yeni sahibi oldu. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban “Siz bu otelleri zor durumda bırakıp satın alma yoluna nasıl gidersiniz?" diyerek istifa çağrısında bulundu.

Türkbükü'ndeki ünlü lüks oteli Bakan Ersoy'un şirketi aldı



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı.

Dünya'dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bir şirketi olan ISR Turizm’i satın alan şirket, böylelikle Bodrum Türkbükü’nün de yeni sahibi oldu.

Rekabet Kurumu’na satın almaya yönelik yapılan başvurudan izin de çıktı. Rekabet Kurumu son toplantısında ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Ersoy Otelcilik tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Merkezi Antalya'da olan Ersoy Otelcilik bu satın almayla birlikte otel sayısını üçe çıkardı. Halen Voyage Otel Belek ve Max Royal Kemer otelleriyle hizmet veren şirket, Hilton'la Bodrum'u da faaliyet alanına eklemiş oldu.

Azeri işadamı İskender Khalilov, İber Princess adıyla faaliyet gösteren oteli 2011 yılında alarak Hilton olarak hizmete açmıştı. Azerbaycan’da Hilton Bakü ve Park By Radison Blu otellerinin sahibi olan holding, Türkiye’de tek bir otelle faaliyet gösteriyordu.

"OTELLERİ ZOR DURUMA DÜŞÜRÜP SATIN ALIYOR"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bakan Ersoy’un ‘turizm sektörü koronavirüs pandemisinde iş yapamamaktan kan ağlarken’ yeni bir otel almasını eleştirerek, “Siz bu otelleri zor durumda bırakıp satın alma yoluna nasıl gidersiniz?” diye sordu.

Alban, Bakan Ersoy’un turizmciye destek olması gerektiğini vurgulayarak, “Turizm Ajansı’nı kurdurdunuz. Bu ajans yurt dışında sizin otelinizi mi tanıttı, insanlar size mi kar bıraktı? O bırakılan karlarla mı alıyorsunuz bu otelleri. Esnafı zor durumda bırakıp şirketlerinize yeni bir kar bırakmaktan vazgeçin” diye konuştu. Alban Bakan Ersoy’a istifa çağrısında bulundu.