Varlık Fonu’ndan sonra Turkcell’in en büyük hissedarı olan Rus milyarder Mikhail Fridman'ın şirketi LetterOne’ın, aralarında AKP Dış İlişkiler Sorumlusu Afif Demirkan’ın da olduğu dört ismi şirketin yönetim kurulunda istemediği ortaya çıktı.

Turkcell yönetiminde çatlak: Rus milyarder, AKP’li ismin üstünü çizdi

Rus milyarder Mikhail Fridman’ın şirketi LetterOne, ortağı olduğu Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’de dört yönetim kurulu üyesinin görevden alınmasını istiyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Turkcell’de yüzde 19,8 hisseye sahip olan şirketin görevden alınmasını istediği isimler arasında AKP Dış İlişkiler Sorumlusu ve eski milletvekili Afif Demirkan ile MÜSİAD’ın eski başkanlarından Nail Olpak yer alıyor. İsmi geçen diğer iki kişi ise Hüseyin Arslan ve Julian Horn-Smith.

LetterOne, geçtiğimiz aylarda Turkcell’in bazı politikalarında değişiklik yapmasını talep ederken, yönetimin geri kalan aktörleri bu taleplere karşı çıkarak ‘tüm hissedarlar yararına hareket ettiklerini açıklamıştı.

Turkcell’in Türkiye Varlık Fonu dışındaki en büyük hissedarı olan LetterOne’ın Genel Müdürü Ben Babcock, salı günü (dün) verdiği bir röportajda, “Meşru endişelerimizi gidermek için Turkcell yönetim kuruluyla yapıcı bir şekilde ilişki kurmaya çalıştık, ancak yönetim kurulu bizimle görüşmemeyi seçti” ifadelerini kullandı.

Turkcell temsilcisi ise konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçındı.

Ayrıca LetterOne’ın, dört yönetim kurulu üyesinin yerine, ABD merkezli üst düzey yönetici araştırma ve yerleştirme şirketi Korn Ferry ile çalıştığı öğrenildi.