Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği'nden çocuklar için birçok dilde masal hediyesi

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, 23 Nisan’ın 100. yıldönümü için çocuklara özel birçok dilde masal videosu hazırladı.
Evinde kalmak zorunda olan dünyadaki tüm çocuklarla dayanışmak için hazırlanan masal videolarına ilişkin yapılan açıklamada "Bu kadar özel bir günü bu kadar özel kılan duyguları barındıran bir yılda tek yürek olalım, bayramımızı bir masal karnavalına dönüştürelim. Hep beraber dünyanın bir ucunda evde yalnız kalan çocuklara masal gönderelim" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği'nin açıklaması şu şekilde:

"Sevgili çocuklar ve gençler; Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl birçok açıdan farklı duygularla kutlayacağız. Coşkuluyuz; çünkü bu yıl meclisimiz bir asırlık oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını coşkuyla kutlayacağız. İçimizde bir burukluk, üzüntü var; çünkü bayramımızı okulda, caddede, arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle birlikte kutlayamayacağız. Gururluyuz; çünkü ayrı kalmak zorunda olduğumuz ebeveynlerimiz çok değerli bir hizmet vermek için çalışıyor ve biz çocuklar onların bir parçası olarak bununla gurur duyuyoruz. Mutluyuz; çünkü bazılarımız için bu karantina süreci bir fırsata dönüştü, ebeveynlerimizle hiç bu kadar yakın olamamıştık. Umutluyuz; çünkü bütün bu karantina günleri geride kaldığında hayatta neyin daha önemli olduğunu fark etmiş olarak yolumuza devam edeceğiz. Birbirimizi anlayabildiğimizi hissediyoruz, çünkü biliyoruz ki tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu çocuk bayramında bütün çocuklar evde kalırken aynı duygular içinde bulunuyor, bu kadar uzakken birbirimize hiç bu kadar benzememiştik, hiç bu kadar birbirimizi anlamamıştık. Yarın bayram, erken kalkın çocuklar! Bu kadar özel bir günü bu kadar özel kılan duyguları barındıran bir yılda tek yürek olalım, bayramımızı bir masal karnavalına dönüştürelim. Hep beraber dünyanın bir ucunda evde yalnız kalan çocuklara masal gönderelim. Biz 23 Nisanda sizlere ve sizin adınıza tüm dünya çocuklarına gün boyunca birçok dilde masallar ve ninniler sunacağız. Siz de masalınızı bugünden hazırlayıp yarın uzaktaki bir yakınıza armağan edin. Masallar bu bayramda tüm dünyada dayanışmamızın ortak dili olsun."