Türkiye'de 2019 yılında en çok izlenen filmler belli oldu

Türkiye'de 2019 yılının en çok izlenen filmleri belli oldu

2019 yılının ilk 11 ayında Türk sinemaseverler tarafından en çok izlenen filmler belli oldu. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin olduğu '7. Koğuştaki Mucize', 4 milyon 987 bin 815 izleyici ile yılın en çok izlenen filmi oldu.

Box Office Türkiye’nin aktardığına göre, yılın ilk 11 ayında toplamda 52 milyon 780 bin 881 kişi sinema salonlarına akın etti.

2019 yılının ilk 11 ayında vizyona giren filmlerin elde ettiği toplam gişe hasılatı 862 milyon 252 bin 963 lira oldu.

İşte 2019'un en çok izlenen filmleri:

1- 7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE

Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in olduğu yapım, 4 milyon 987 bin 815 izleyiciye ulaştı.

KONUSU

7. Koğuştaki Mucize, 1983 yılında sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında yaşayan ve haksız yere hapse atılan Memo ile yedi yaşındaki kızı Ova'nın tekrar birbirlerine kavuşmaya çalışmalarını anlatıyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova'nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adaletin gerçekleşmesi için ise bir mucize gerekmektedir.

2- ORGANİZE İŞLER: SAZAN SARMALI

Organize İşler: Sazan Sarmalı, toplamda 3 milyon 537 bin 429 kişi tarafından izlendi ve 54 milyon 842 bin 530 lira gişe hasılatı elde etti.

KONUSU

İstanbul şehrinde Organize İşler tam gaz devam etmektedir. Sazanlar yem peşinde, oltalar Asım Noyan ve ekibinin elinde, daha büyük balıklar ise bu ekibin peşindedir. Dönen dolaplar içinde saflar, temizler, kirliler iç içedir. Ve bu sefer darbe hiç beklenmedik yerden gelir: Asım’ın biricik kızı Nazlı dolandırılır. Dolandırıcılar kralının kızı dolandırılır ise ne olur? Nazlı babasını organize işlerden caydırmak isterken, kendisi mi sazan sarmalına takılmıştır? Gerçeğin tipi bozuk olduğunda, insanlara yakışıklı yalanlar mı lazım olur?

3- RECEP İVEDİK 6

Recep İvedik 6, 3 milyon 528 bin 967 kişiye ulaştı.

KONUSU

Recep İvedik 6, Konya'ya giderken kendisini Kenya'da bulan Recep İvedik'in maceralarını konu ediyor. Recep İvedik'in hayatı kendisine gelen bir davet ile bambaşka bir hal alır. Davet ile Recep İvedik, kuru fasulye festivaline çağırılmaktadır. Daveti memnuniyetle karşılayan Recep, arkadaşı Nurullah'ı da yanına alarak Konya'ya doğru yola koyulur. Daha yolculuğa başlar başlamaz türlü talihsizlikler yaşayan ikili, yolculuğun sonunda kendilerini Konya yerine Kenya'da bulur. Seyahat acentesinin hatası sonucu Kenya'ya gelen Recep ve Nurullah, Türkiye'ye geri dönmenin yolunu arar. Bilmedikleri bir coğrafyada bulunan Recep ile Nurullah, kendilerini birden iki düşman yerli kabilenin arasında bulur. Kendisine has yöntemlerle içinde bulunduğu vahşi dünyada ayakta kalmaya çalışan Recep'in başına bu süreçte birbirinden ilginç olaylar gelir.

4- AVENGERS: ENDGAME

Avengers: Endgame 2 milyon 480 bin 284 kişi tarafından izlenerek, 44 milyon 824 bin 606 gelir sağladı.

KONUSU

Avengers Infinity War"un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos'un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

5- KRAL ŞAKİR KORSANLAR DİYARI

Kral Şakir Korsanlar Diyarı, 2 milyon 78 bin 32 izleyici tarafından izlendi.

KONUSU

Tarih öncesine ait dev bir yaratık, okyanusun en derin yerinden çıkar ve şehre doğru yaklaşmaya başlar. Canavarı yenebilecek tek güç altın bir savaş topudur. Şakir ve ailesi bu topu bulmak üzere yola çıkar, ancak işler ters gider ve Bermuda Şeytan Üçgeni’ndeki gizemli bir kürenin içine hapsolurlar. Bu gizemli bölge, korsanların kol gezdiği, canavarların yaşadığı fantastik bir evrendir. Şakir ve ailesi bir an önce altın savaş topunu bulup, tarih öncesi dev yaratık şehre ulaşmadan önce onu durdurabilecek midir?

6- JOKER

Joker, 1 milyon 859 bin 187 kişi tarafından izlendi.

KONUSU

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir.

7- HIZLI VE ÖFKELİ: HOBBS VE SHAW

Hızlı ve Öfkeli, 26 milyon 353 bin 284 lira gişe hasılatı topladı.

KONUSU

Jason Statham ve Dwayne Johnson'ın rollerine geri döndüğü Hobbs & Shaw, Diplomatik Güvenlik Ajanı Luke Hobbs ve Deckard Shaw'ın filmin antagonisti Brixton'a karşı ittifak kuruşu ve mücadele edişini konu edinirken Brixton rolünde seyirci karşısına usta aktör Idris Elba çıkıyor. Hobbs, sadık bir kanun adamıdır. Shaw ise kanunsuz bir kaçak. Shaw, Hobbs’a suikast yapmaya kalkışmıştır. Hobbs, Shaw’u hapse göndermiştir. Hobbs Amerikalı, Shaw ise İngiliz’dir. Görünürde bu iki adam hiçbir ortak noktası olmayan birbirine tamamen zıt iki kişidir. Ama ikisi de onları karşı karşıya getirse de kendi katı ahlak kurallarıyla çalışır ve ikisi de bunu kabul etmeleri başlarına bela açacak bile olsa birbirlerine saygı duyarlar. İkisi de sözel ya da fiziksel bir yüzleşmeden kaçmaz. Birbirlerinden hoşlanmıyor ve birbirlerine güvenmiyor olabilirler ama Hızlı ve Öfkeli, Hobbs ve Shaw’ı sunar. Bu ezeli düşmanların insanlığı sonsuza dek değiştirebilecek biyolojik, sinsi bir tehdidi durdurmak için birlikte çalışmaktan başka seçenekleri yoktur.

8- CAN DOSTLAR

Can Dostlar, 1 milyon 218 bin 809 kişi tarafından izlendi, 15 milyon 749 bin 173 lira gişe hasılatı yaptı.

KONUSU

Sürekli telefonlarıyla oynayan çocuklar artık sokakta oynamayı unutmuş gibilerdir. Mahalleye yeni gelenlerin de ısrarıyla, çocuklar bu gidişata son vermek için yeniden parkta oynamaya karar verir. Ama bir sorun vardır: parkın bitişiğindeki evde oturan Kötü Kazım. Parka gelen herkesi korkutan Kötü Kazım’ın kimsenin bilmediği sırrı nedir? Çocuklar bir olup parkı Kazım’dan geri alabilecek midir?