Türkiye’de günlük koronavirüs vakaları 3 gündür artış gösteriyor. Emrah Altındiş, günlük vaka sayısındaki artışın "Toplumda iktidar ve medyanın yarattığı rehavetin sonucu" olduğunu belirtti. Raşit Tükel ise "Açılma kademeli yapılmalıydı" dedi

Türkiye'de günlük vaka sayısı yükselişe geçti: Bilim insanlarından kritik uyarılar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) verilerinde son 2 saatte 1459 yeni vaka tespit edildi.

Türkiye’de günlük koronavirüs vakaları 3 gündür artış gösteriyor.

Dün açıklanan verilerde, günlük vaka bin 195 olarak belirtilmişti. Bu sayı 11 Haziran’da 987, 10 Haziran’da ise 922’ydi.

turkiye-de-gunluk-vaka-sayisi-yukselise-gecti-bilim-insanlarindan-kritik-uyarilar-743769-1.

Bilim insanları günlük koronavirüs vakalarının yeniden artmasına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

"TOPLUMDA İKTİDAR VE MEDYANIN YARATTIĞI REHAVETİN SONUCU"

Boston College Biyoloji Bölümü’nden Asistan Profesör Emrah Altındiş de günlük vaka sayısının artmasında 'normalleşme' süreci ve iktidarın yarattığı rehavete dikkati çekti.

Twitter hesabından günlük koronavirüs verilerine ilişkin açıklama yapan Altındiş, şunları vurguladı:

>> Rakamlarda yüzde 50 artış, 1459 testi (+) pozitif vaka, kararların bilimsel akılla değil, politik çıkarlara göre alınmasının

>> Toplumda iktidar ve medyanın yarattığı rehavetin

>> 15 Mayıs ve 1 Haziran acele normalleşme kararlarının ve

>> Bireylerin kurallara uymamasının sonuçları

Altındiş paylaşımının devamında YKS ve LGS'nin de ertelenmesi uyarısında bulundu. Paylaşımında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenen Altındiş "3 aydır salgının henüz 1. dalgası bastırılmamışken YKS ve LGS sınavları mutlaka ertelenmeli. Yaklaşık 4 milyon öğrencinin görevli hocalarımızla kapalı sınıflarda saatlerce oturması, velileri ve tüm yoplımı etkileyecek büyük bir halk sağlığı riski" ifadelerini kullandı.

"1 AY ÖNCESİNE GERİ DÖNDÜK"

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Üyesi ve Türk Tabipleri Birliği eski Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ise bugünkü vaka sayılarıyla 1 ay öncesine geri dönüldüğünü söyledi.

Paylaşımında 17 Mayıs ve 13 Haziran'daki günlük koronavirüs tablosunu paylaşan Prof. Dr. Tükel, şunları söyledi:

"Bugünkü doğrulanmış vaka sayılarıyla yaklaşık 1 ay öncesine geri döndük. Kısıtlayıcı önlemlerin hafifletilmesinin koşulları epidemiyolojik verilere göre belirlenmeli, açılma kademeli yapılmalıydı. Aksi durum, kazanımları tehlikeye düşürerek hızlı bir geri dönüşü getiriyor."