Türkiye’de iPhone 11 almak isteyenler kaç gün çalışmak zorunda?

Türkiye’de iPhone 11 almak isteyenler öncelikli olarak 18 Ekim tarihini beklemek zorunda. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Max resmi fiyatları açıklandıktan sonra herkesin aklında kaç gün çalışmayla bu ürünlerin alınabileceği sorusu geldi.

Bütün iPhone akıllı telefonları 2 yıl önce ile kıyaslandığında çok daha pahalı görünebilir. Bunda elbette sadece kur farkı etkili değil. Aynı zamanda iPhone cep telefonları ciddi bir vergi ile karşı karşıya. Bu nedenle normal şartlarda akıllı telefon alamayan veya almakta zorlanan kişiler çok daha zor durumda kalıyor.

Türkiye fiyatı açıklanan iPhone 11 akıllı telefonun başlangıç fiyatı 7300 TL olacak. En uygun model olan iPhone 11 64GB için alınan toplam vergi ise 3500 TL. Bu durum akıllı telefon almak isteyen kullanıcıları çok daha zor durumda bırakıyor.

Türkiye’de yaşıyorsanız ve iPhone 11 akıllı telefonların birine sahip olmak istiyorsanız, çalışmanız gereken süre ortalama 89 gün. Bu süre içerisinde kesinlikle hiçbir harcama yapmamanız gerekiyor. Diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye gerçekten de bu konuda iPhone 11 akıllı telefonlarından birini almanın zor olduğu ülkeler arasında.

Dünyanın gelir düzeyi en yüksek olan İsviçre ve ABD gibi ülkelerinde ise 4 ila 6 gün arasında çalışmanız iPhone 11 almanız için yeterli.