İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısının 521 bin 39’a ulaştığını, Türkiye'de kayıt altına alınan Suriyeli sayısının ise 3 milyon 654 bin 866 kişi olduğunu açıkladı.

Türkiye'de kayıt altına alınan Suriyeli sayısı açıklandı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye'de kayıt altına alınan Suriyeli sayısının 3 milyon 654 bin 866 kişi olduğunu bildirdi.

İsmail Çataklı, bakanlığın konferans salonunda düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Levent Göktaş, Faruk Fatih Özer ve Semra Güzel hakkında sorulan soruya Çataklı, "Bu üç olayda kendi mecrasında ilerliyor. Her hangi bir tıkanıklık söz konusu değil" dedi.

Çataklı, şöyle devam etti: "Hem Arnavutluk’taki hem Bulgaristan’daki süreçler hem kendi iç hukuki süreçte hem de uluslararası anlamdaki düzenlemeler çerçevesinde ilerliyor. Edirne istikametindeyken yakalanan şahsın, nereye ve ne zaman getirildiği önemli değil. Bunlar teferruat, yakalanmış olması önemli. Süreç kendi içerisinde ilerliyor."

SURİYELİ AÇIKLAMASI

Suriyeliler hakkında açıklamalarda bulunan Çataklı, "Düzensiz göçle mücadelede ağustos ayında, 6 bin 329’u denizlerde olmak üzere toplam 28 bin 814 düzensiz göçmen ve 856 organizatör yakalanmıştır. Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 521 bin 39’a ulaşmıştır. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 654 bin 866 kişidir" ifadelerini kullandı.