Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bugün, Ordu, Kırklareli, Malatya, Burdur ve Kars’ta birçok yerleşim yerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Türkiye’de koronavirüs: 5 ilde yeni karantina kararları

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, Ordu, Kırklareli, Malatya, Burdur ve Kars’ta birçok sokak, mahalle ve köy karantina altına alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Karantina uygulaması başlatılan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

ORDU

Ordu'nun Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi'nde karantina uygulanmasına karar verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplandığı ve yeni kararlar alındığı belirtildi.

Covid-19 salgınının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elbeyi Mahallesi'nde vaka ve olası vaka ile bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişilerin sayısında artış olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Elbeyi Mahallesi'nde 15 Ekim tarihi saat 24.00'ten itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevki ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı ifade edildi.

turkiye-de-koronavirus-5-ilde-yeni-karantina-kararlari-793547-1.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köy ile bir sokak karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Babaeski ilçesi Taşağıl köyü ile Büyükmandıra beldesindeki Bağlar Sokağı için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, karantina kararının gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu da bildirildi.

Karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

MALATYA

Malayta'nın Hekimhan ilçesine bağlı Yukarı Selimli Mahallesi, koronavirüs vakaları görülmesi üzerine karantinaya alındı.

Yukarı Selimli Mahallesi'nde oturan 1 kişide, yapılan test sonucu koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Kararın ardından jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Malatya Valiliği'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Hekimhan İlçesi Yukarı Selimli Mahallesi'nde Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 16 Ekim 2020 tarihi saat 12.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar karantina kararı alınmıştır" denildi.

BURDUR

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Seydiköy, koronavirüs vakalarının artması üzerine karantinaya alındı.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, ilçede yaptığı koronavirüs tedbirleri denetimlerinden sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"İlçemizde koronavirüs artış hızı stabil devam ediyor. Yaklaşık 15 gündür yeniden artışa geçti. İlçemize bağlı Seydiköy, koronavirüs vakalarının artması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bugün saat 11.00'den itibaren karantinaya alındı."

Karantina tedbirleri dolayısıyla köyde yaşayan yaklaşık 1800 kişinin giriş çıkışını önlemek için 6 nokta jandarma tarafından kapatılarak kontrol altına alındı.

KARS

Kars’ın Arpaçay ilçesi Akçalar köyü karantinaya alındı. Karantinaya alınan köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; Arpaçay ilçesi Akçalar köyü, karantinaya alınmış olup, köye giriş-çıkışlar durdurulmuştur” denildi.

Öte yandan karantinaya alınan Akçalar köyü girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi. Jandarma köye giriş-çıkışlara izin vermiyor.

AA-DHA-İHA