AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de yakalandığını bildirdiği IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sumaidai, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Türkiye'de yakalanan IŞİD'in üst düzey yöneticisi tutuklandı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de yakalandığını açıkladığı IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinde gözaltında olan Sumaidai'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Sumaidai, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik Sumaidai'nin tutuklanmasına karar verdi.

SUMAİDAİ'NİN YAKALANDIĞINI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Erdoğan, Balkanlar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın IŞİD'in üst düzey yöneticileri arasında bulunan "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalandığını açıklamıştı.

"Uluslararası raporlarda ve BM Güvenlik Raporu'nda da bu teröristin DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu bilgileri yer alıyordu" diyen Erdoğan, "Sorgusunda da örgüt içerisinde sözde kadılık, sözde eğitim bakanlığı ve adalet bakanlığı yaptığı yönünde kendi beyanları bulunuyor. Bu teröristin uzunca bir süredir Suriye ve İstanbul'daki bağlantıları takip ediliyordu ve yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapacağı yönünde istihbari bilgiler edinilmişti. Ve bu terörist, Emniyet İstihbarat, MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonuyla yakalandı. İstanbul emniyet birimlerince teröristin sahte kimlik kullandığı ve kılık değiştirdiği belirlendi" ifadelerini kullanmıştı.