Türkiye'de yargılanan Avusturyalı gazeteci beraat etti

ODTÜ'de Siyasal Bilimler Fakültesi'nde öğrenimine devam ederken 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Max Zirngast bugün görülen ikinci duruşmada beraat etti.

"Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım" örgütüne üye olmak iddiasıyla yargılanan Avusturyalı gazeteci 11 Eylül 2018'de gözaltına alındıktan sonra 21 Eylül'de tutuklanmış ve üç ay tutukluluk süresinin ardından yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

"Mahkumiyete yeter delil elde edilemedi"

Bugün Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) görülen ikinci duruşmada, mahkeme 'mahkumiyete yeter delil elde edilemediğini' gerekçe göstererek Zirngast hakkında beraat kararı verdi.

Mahkeme, Zirngast ile birlikte gözaltına alınan Toplumsal Özgürlük Partisi Kurucu Meclis üyeleri Mithatcan Türetken, Hatice Göz ve bir kişi hakkında daha beraat kararı verdi.

Üç buçuk yıldır Ankara'da yaşayan 30 yaşındaki gazeteci aralarında Almanya gazetesi "Junge Welt", Almanca yayınlanan internet dergisi "re:volt", ABD'de yayınlanan "Jacobin" için araştırma yazıları yazıyordu.