AİHM, eski bakan Panos Kamenos'un dokunulmazlığını kaldırmayan Yunanistan'ı haksız buldu. Dönemin Savunma Bakanı Kamenos, 2 Yunan asker Türkiye'de yargılanırken milletvekili Dora Bakoyanni'nin, Erdoğan'ın 2018'deki "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılmasını eleştirmişti.

Türkiye'deki törene katılan vekili eleştirmişti: AİHM'den eski Yunan bakanla ilgili karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir dönem Dışişleri Bakanlığı da yapan milletvekili Dora Bakoyanni'nin, eski Savunma Bakanı Panos Kammenos'a karşı açtığı dava sürecinde Kammenos'un dokunulmazlığı kaldırılmadığı için Yunanistan'ı haksız buldu.

AİHM'den bugün açıklanan kararda, Yunanistan'ın Bakoyanni'ye tazminat için vergiler hariç 5 bin Euro ve masraflar için bin 240 Euro ödemesini uygun bulundu.

BAKOYANNİ HAKLI BULUNDU

Kararda, Kammenos'un davaya konu olan 2018 tarihli sosyal medya paylaşımının, Kammenos'un bakanlık ve milletvekilliği görevleriyle ilgili olmadığı için Bakoyanni'yi "karalama" niteliği taşıdığı ifade edildi. Mahkeme, Bakoyanni'nin, Kammenos'un dokunulmazlığının kaldırılmaması nedeniyle yargılanamadığı yönündeki şikayetini haklı buldu.

Bakoyanni, bir milletvekili ve eski bir Dışişleri Bakanı olarak 2018'de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmıştı.

Dönemin Savunma Bakanı Kamenos, Twitter'da yaptığı paylaşımda, iki Yunan asker Türkiye'de tutuklu yargılanırken Bakoyanni'nin bu törene katılmasını sert sözlerle eleştirmişti.

Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan teğmen Angelos Mitrotodis ile astsubay çavuş Dimitris Kuklacis, 1 Mart 2018'de birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre Türk tarafına geçtikleri için tutuklanmıştı.

(AA)