Korona salgınının ilk günlerinde Ankara’da meslektaşlarına yaptığı konuşma sırasında “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” diyen Uz. Dr. Güle Çınar’a Ankara Ünversitesi’nce özür diletilmesinin ardından benzer bir olay İzmir’de yaşandı.

"Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan fazla" diyen doktor özür diledi

Kendi çektiği bir videoyu paylaşıp, Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısındaki gidişatın İtalya'dan daha vahim bir tablo ortaya çıkabileceğini gösterdiğini söyleyen Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran açıklamaları nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Duvar'ın haberine göre; Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” dedi.

Ankara’da meslektaşlarına yaptığı konuşma sırasında “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” diyen Uz. Dr. Güle Çınar da sosyal medyada uğradığı baskı sonrası özür dilemek zorunda bırakılmıştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, geçen hafta Youtube hesabından paylaştığı videoda Türkiye’deki korona virüsü tablosunu değerlendirdi. “Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın” diyen Savran, çok geç olmadığını ve virüsün kırılabileceğini söylemişti.

Savran’ın medyada da yer alan açıklamalarının krize neden olduğu ortaya çıktı. AKP eski Milletvekili Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ’den Doç. Dr. Savran’ın sözleriyle ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakârlık yaptığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında, “Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz” denildi.

turkiye-deki-vaka-ve-olum-sayisi-italya-dan-fazla-diyen-doktora-ozur-dilettiler-707998-1.

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitesi, sosyal medyada yayılan videodaki ifadeleri nedeniyle Uz. Dr. Güle Çınar’a özür dileterek açıklamayı yayımlamıştı. Çınar, söz konusu videodaki konuşmasında resmi verilerin aksine vaka sayısının binleri bulduğunu belirterek “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” demişti.

Konuşmanın görüntülere yansıyan kısmında şu ifadeler yer almıştı:

"Kendinizi nasıl güvende hissedecekseniz öyle davranın ama malzemeleri çok dikkatli kullanmamız lazım çünkü görünüşe göre kötü başladık ve nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umut ediyoruz. Aslında baya bir kontrollü gidiliyordu ama Umre işi mahvetti. Artık binlerle konuşabilirz vaka sayısını. Binleri bulmaya başladı çünkü vakalar. Söylendiği gibi öyle yüzlerde falan değiliz artık.

İstanbul çok fena, Ankara da fena başladı. Doğuda da var. Van'da da var. Kayseri'de var. Yurtdışından gelenler var. Önce kendimizi koruyacağız. Servilerde çalışacak olanlar için söylüyorum onların N95 tipi maske takmasına gerek yok ancak ne zaman ki hastaya aspirasyon gerekir o zaman..."