Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Kuzey Kıbrıs, Tunus, Nijerya, Nijer ve Kongo’yla imzalanan uluslararası andlaşmalar yayımlandı. Anlaşmalara göre Tunus’a 5 milyon dolar hibe edilecek.

Türkiye’den Tunus’a 5 milyon dolar hibe

Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında Tunus, Kuzey Kıbrıs, Nijer, Kongo ve Nijerya'ya hibe yapılmasına dair milletlerarası andlaşmalar da yayımlandı.

Andlaşmaya göre, Türkiye, Covid-19 salgını sebebiyle Tunus'a 5 milyon dolar hibe nitelikli finansal destek verecek. Hibe, 5 milyon doları aşmayacak şekildeki katkı tek dilim halinde ödenecek.

turkiye-den-tunus-a-5-milyon-dolar-hibe-814933-1.

Aynı Resmi Gazete’de, Kuzey Kıbrıs, Nijer, Kongo ve Nijerya'ya sağlık alanında hibe yapılmasına dair milletlerarası andlaşmalar da yayımlandı.

Bunlara göre;

► Kuzey Kıbrıs’a 200 kutu favipiravir, 5 bin adet prevenar 13 aşısı, 500 adet PPV 23 Pnömokok aşısı,

► Nijer Cumhuriyeti’ne 1 adet ventilatör,

► Kongo Cumhuriyeti’ne 2 adet ventilatör,

► Nijerya Federal Cumhuriyeti’ne 10 bin kutu hidroksiklorokin, 2 bin 500 kutu favipiravir hibe edilecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı bir açıklamada, “Salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin krizde oluşu hatırlatılarak eleştirilmişti.

Dışişleri Bakanlığı, kasım ayında da Afganistan’a 2 yıl içinde proje bazlı kullanılmak üzere 75 milyon dolarlık bağış yapacağını duyurmuştu.