'Türkiye, en geç iki güne Suriye'ye operasyon yapacak'

Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşan güçlere verdiği destek tartışma yaratmaya devam ederken, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin en geç iki gün içerisinde Suriye'ye operasyon yapacağını iddia etti. İddiaların büyük yankı yaratmasını da yorumlayan Tekin, "Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Ben bu iddiaların doğru çıkmasını istemiyorum. Bu iddiaların yada elimize gelen bilgilerin doğru olmadığına inanmak istiyorum. Hükümet umarız bu konuda bir açıklama yapacaktır" diye konuştu.

'Çok sağlam' bir kaynaktan bilgi aldığını söyleyen Tekin, "Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek" dedi. Aynı kaynağın, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerle ilgili de kendisine bilgi verdiğini belirten Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na böyle bir operasyon yoksa kendisini yalanlaması çağrısı yaptı.

Taraf'tan Ayfer Çalıkıran'a konuşan Tekin, "Bu bilgi çok sağlam bir kaynaktan. Aynı kaynak daha önce de Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimizin IŞİD'in insafına terk edildiğini söylemişti. Bana verilen bilgiye göre, Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek. Başbakan'a sesleniyorum, Çıkın, böyle bir çılgınlık yok, o iddia yanlış deyin. Beni yalanlayın" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE AĞIR BEDEL ÖDETİRSİNİZ'
Tekin, böyle bir adımın telafi edilmez sonuçlar doğuracağını belirterek, şu ifadeleri kullandı; "Türkiye bu meselelerde sorunun bir parçası olursa telafi edilmeyecek bir sorunla karşı karşıya kalabiliriz. Değerlerimiz, inançlarımız aklımıza gelecek ne varsa seçimdeki tek bir oya tabi edilmeye çalışılıyor. Ama bir şeyi reye tabi ederseniz, özellikle yani dilim varmıyor, bu kanamalı coğrafyada Türkiye’yi bu sürecin bir parçası haline getirmeye çalışırsanız Türkiye’ye çok ama çok ağır bedel ödetirsiniz. Bu iktidarın bunu telafi etmesi mümkün olmayacaktır.”

Gürsel Tekin, senel seçimlere çok az bir süre kala oylarının düşme eğiliminde olduğunu fark eden AKP'nin bu tür provokasyonlara imza atabileceğinin altını çizdi. Tekin, "30 yıllık siyasetçiyim. Böyle bir üzüntü, böyle bir endişe hiç görmemiştim. Bütün bu sorunlar yaşanırken içeride de zaman zaman provokasyonlar yaşanıyor. Çeşitli siyasi partilere akla gelmeyecek tuzakların kurulduğunu biliyoruz" dedi.

İddiaların kamuoyuna yansımasının ardından konuşan Tekin, "İçeride yeteri kadar sorunlarımız var. Bu sorunlarımızla birlikte seçim arifesinde Türkiye'nin böyle bir macerayı sürüklenmesi kabul edilecek bir anlayış değildir. Bir birey olarak, CHP milletvekili olarak bu tehlikeye parmak basmak istedik. Ben hükümet yetkililerinden bir cevap bekliyorum" ifadelerinin kullandı.

NYT'dan 'bomba' iddia: Türkiye'den IŞİD'e giden gübreler bomba yapımında kullanılıyor

Fuat Avni 7 ay önce yazmıştı: Türkiye, Süleyman Şah Türbesi için operasyon yaptı