Şampiyonlar Ligi’nin final karşılaşması 10 Haziran’da İstanbul Atatürk Stadyumu’nda oynanacak. Tarihi final yaklaşırken sahneye hangi sanatçının çıkacağı ise belirlenmeye çalışılıyor. İddiaya göre UEFA, Tarkan'ın ismini önerirken Türkiye Futbol Federasyonu ise Tarkan'ı sahneye çıkarmayı kabul etmedi. Söz konusu iddia hakkında TFF'den yapılan açıklamada ise, "TFF'nin organizasyonun bu detayı ile ilgisi yoktur" sözlerine yer verildi.

'Türkiye Futbol Federasyonu Tarkan'ı yasakladı' iddiasına TFF'den yalanlama

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi finali bu sene İstanbul Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.10 Haziran’daki organizasyon ile İstanbul 18 yıl aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Futbolseverlerin büyük ilgiyle takip edeceği karşılaşma öncesinde hangi sanatçıların sahneye çıkacağı ise merak konusu oldu.

'TFF TARKAN'I YASAKLADI' İDDİASI

Fotospor'un haberine göre; UEFA ile TFF dev final öncesinde yapılacak şovlar hakkında bir takım temaslarda bulunarak finalde hangi şovların ve hangi konserlerin yapılacağına dair fikir alışverişi gerçekleştirdi.

UEFA temsilcileri finalin İstanbul'da olması nedeniyle karşılaşma öncesinde bir Türk şarkıcının konser vermesini istedi. UEFA'nın dünya genelinde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Tarkan'ı işaret ettiğini öne sürüldü. Ancak TFF, özellikle çevre katliamları ile ilgili sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan Tarkan'ı Şampiyonlar Ligi finalinde sahneye çıkarmak gibi bir niyetinin olmadığını UEFA'ya iletti. TFF'nin tarihi finalde Nijeryalı şarkıcı Borna Boy’u sahneye çıkartmayı amaçladığı öne sürüldü.

TFF'DEN YALANLAMA

TFF, söz konusu habere ilişkin, "Şampiyonalar Ligi Finali UEFA organizasyonudur. Final organizasyonunda yer alacak sanatçı ile görüşmeleri UEFA ve resmi sponsoru PEPSI yapmaktadır. TFF’nin bu yıl ki final maçına ev sahibi ülke olmak dışında organizasyonun bu detayı ile ilgisi yoktur" ifadelerine yer verdi.