Rus devlet televizyonu Rossiya 1, Erdoğan'ın Rusya ziyareti sırasında Putin'in kapısında bekletildiği anların görüntülerini kronometre ile yayınladı

Türkiye heyetinin Putin'in kapısında bekletilme görüntüleri paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Rus devlet televizyonu 'Rossiya 1' kanalı Erdoğan ve bakanların bekletildiği dakikaları ekranda kronometre ile yayınladı.

İdlib için ateşkes mutabakatının çıktığı görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındaki heyeti koridorda 2 dakikadan fazla bekletmiş.

Görüntülerde Erdoğan'ın beklemekten yorulduğu ve bir yere oturduğu görülüyor.

Videoda Rus devlet televizyonu Rossiya kanalının Kremlin özel muhabiri Pavel Zarubin zirveden detayları aktarıyor.

Rossiya 1'in YouTube kanalında da söz konusu video ve haber yayınlandı.

Zarubin, "Erdoğan, Kremlin'de Putin'e yine "Dostum" diye seslendi , fakat o ve kendi tabiyetinde olan yetkilileri, ziyaretten önce kendilerini fazla tutamamıştı." dedi.

Görüntüde Erdoğan başta olmak üzere Türk heyetin, Kremlin'de görüşmelerin yapıldığı salonun girişine doğru yürüdüğü görülüyor. Muhabir Zarubin, "Bu odada büyük Rus komutan Aleksandr Suvorov'un resmi var. Ki buradan Erdoğan'ın yakından geçmesi kaçınılmaz. Kimse buradaki detay ve tesadüflere dikkatlerini çekmedi. Bu duvar ve salondaki resimler uzun zamandır burada asılı. Zira, Ankara'daki bazı memurlar, Türk-Rus savaşlarını da hatırlatmıştı." diye üstü kapalı alay da etti.

Muhabir bu 2 dakikada neler yaşandığını göstererek anlattı:

"Bu salonda herhangi bir yabancı heyet fazla bekletilmiyor. Türk Heyeti Putin'in görüşmeye hazır diye sinyal bekliyordu. Türk heyeti için bu zaman dilimi beklenmedik şekilde uzatılmıştı. Erdoğan susuyor, bir noktaya bakarak, tekrar gözlerini başka yere çeviriyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saatine bakıyor ve daha sonra etrafına, salona bakıyor. Savunma Bakanı da kravatını düzeltiyor. Ve Erdoğan bir adım ileri atıyor, diğerleri de çaktırmadan aynı şeyi yapıyor. Erdoğan'ın yardımcıları, paltosunu düzeltiyor ki kırışmasın.."

Rus muhabir Türk heyetin büyük bavulla geldiğini de anlattı.

Zirve dönüşü Erdoğan, "Ne oldu da bu Aralık ayından itibaren Putin birden tavır değiştirdi?" şeklindeki soruya “bir yerden kara kedi girmiş olabilir” şeklinde yanıt vermişti.

Erdoğan, "Rusya ile olan ilişkilerimiz hiçbir şeye benzemez. Bir taraftan savunma sanayiinde attığımız adımlar, bir taraftan nükleer enerjide attığımız adımlar, bir taraftan Türk Akımı konusunda attığımız adımlar, bir diğer taraftan turizmde attığımız adımlar… İkili ilişkilerimizin geldiği bu noktalarda bir de üçüncü ülkelerde beraber atabileceğimiz adımların planlamasını yaptığımız dönemi yaşıyoruz. Yani onun için de herhalde bir yerden şöyle kara kediler girmiş olabilir” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, gazetecinin bu “kara kedi” İsrail olabilir mi? sorusuna da “Yok. O kadar zayıf değil” şeklinde yanıt vermişti.