Sinpaş Kızılbük GYO tarafından yapımı devam eden resort otel ve devre mülk projesine karşı yöre halkının mücadelesi devam ediyor. Marmaris Kent Konseyi’nin ve Marmarislilerin mücadelesine Türkiye Kent Konseyleri Platformu destek verdi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu: Marmaris'teki ekoloji mücadelesinin yanındayız

Mehmet ERDAL

Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Kızılbük mevkiinde yapımı devam eden resort otel ve devre mülk projesine karşı yöre halkının mücadelesi devam ediyor. Projeye, 27 Temmuz'da başlayan ve 8 Ağustos'a kadar devam eden orman yangınları söndürüldükten 5 gün sonra Muğla Valiliği tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris halkının yürüttüğü mücadelenin yanında olduğunu, açıkladı. 105 Kent Konseyinden oluşan Türkiye Kent Konseyleri Platformu, 16-17 Ekim günleri Edirne'de gerçekleştirdiği 27. Genel Kurul toplantısı bitiminde, Sinpaş Kızılbük GYO projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için açılan dava sürecinde Marmaris Kent Konseyinin ve Marmaris halkının yanında olduklarını kaydetti.

turkiye-kent-konseyleri-platformu-marmaris-teki-ekoloji-mucadelesinin-yanindayiz-933629-1.

Marmaris Kent Konseyi başkanı Ufuk Beytekin'in verdiği bilgiye göre, platform tarafından yayınlanan sonuç bildirgesinin destek bölümünde şunlar dile getirildi:

“Marmaris Kent Konseyi’ne karşı açılan tazminat davası sürecinde olduğu gibi, şirketler, kamu kurum ve kuruluşları ÇED süreciyle denetlenmeden, hesap vermeden, sorumluluk üstlenmeden, en düşük maliyetle en yüksek karı elde ederek istedikleri gibi çalışamayacaklarını bilmek zorundadırlar. Kent konseyleri, kentlerdeki ve doğadaki her tür yaşam ve kent hakkını ihlal eden faaliyetlere ve eko-kırım yatırımlarına karşı haklarımızı savunmaya devam edecektir. Hukuku kendi çıkarları için araçsallaştırmaya çalışanların karşısında, ekoloji mücadelesi veren Marmaris Kent Konseyi’nin yanındayız.”