Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda bugün başlayacak ve 22 Nisan'da sona erecek Tadım Erkekler Türkiye Kupası 8'li final müsabakalarında Bandırma Banvitspor...

Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda bugün başlayacak ve 22 Nisan'da sona erecek Tadım Erkekler Türkiye Kupası 8'li final müsabakalarında Bandırma Banvitspor, Beşiktaş Cola Turka, Casa TED Ankara Kolejliler, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom kupaya sahip olabilmek için mücadele edecekler.

İstanbul'da pazartesi günü çekilen kuralar sonunda eşleşmeler belli oldu. Buna göre; Bandırma Banvitspor-Casa TED Ankara Kolejliler, Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom ve Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown ilk gün karşı karşıya gelecekler. Turnuvanın ilk gününde kaybeden takımların kupa dışında kalacağı mücadelede, kazanan ekipler yine aynı gün kura çeki-miyle eşleşecek.

Bu eşleşmelere bakıldığında Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom buluşmasının birerken final niteliği taşıdığını görüyoruz. Şampiyonlukta iddialı iki takımında turnuvanın ilk gününde karşı karşıya gelmeleri gerçekten büyük bir talihsizlik. Bu maç sonunda önemli bir takım kupa ilk günden kupanın dışında kalmış olacak. Bu hangi takım olacak acaba? Objektif olarak bakıldığı zaman son zamanlarda büyük bir form yakalayan Fenerbahçe Ülker bu maçın favorisi olarak gözüküyor. Türk Telekom da Fenerbahçe'nin tersine sezon başına göre büyük bir düşüş içinde. Özellikle son hafta İzmir deplasmanında Karşıyaka karşısında liderlik açısından çok önemli bir maçtan bile yenik olarak ayrılması bunun en büyük göstergesi.

Tabii kadrosu itibarı ile büyük bir potansiyeli olan Telekom toparlanır ve kupaya konsantre olursa Fenerbahçe'nin canını yakabi-lir.Hatırlarsanız geçen sene iki takımın Türkiye Kupası'nda oynadıkları maç çok zevkli ve çekişmeli geçmişti.Bu maçı kesinlikle kaçırmamak lazım.

Bandırma Banvitspor- Casa TED Ankara Kolejliler eşleşmesinin de çok büyük çekişmeye sahne olacağına inanıyorum. Lig sıralamasında da 6 ve 7. sıraları paylaşan iki takımın güçleri birbirine oldukça yakın ve birbirlerine karşı galibiyet sayıları eşit. Kupada o gün sahaya daha konsantre çıkan ve galibiyeti daha fazla arzulayan takım kesinlikle tur atlar ancak bunun hangisi olacağını şimdiden söylemek çok zor. Beşiktaş Cola Turka-Pınar Karşıyaka maçı bence günün en güzel geçmeye aday maçlarından biri. Beşiktaş'ta Murat Didin'in ayrılması ve oyunu kurucu Reese'in sakatlığı sonrası büyük bir düşüş gözlenmekte. Reese sakatlık sonrası takıma dönmesine rağmen hala beklenen performansı vermiyor. Takım son 3 maçını kaybetti. Pınar Karşıyaka ise Play off şansını kaybetmesine rağmen son hafta sahasında Türk telekom gibi önemli bir takımı yenince büyük bir moral kazandı. Bu moral ve özgüvenle takım kupada bence hedefi daha da yukarılara taşımıştır. Efes Pilsen-Galatasaray Cafe Crown eşleşmesi ise kağıt üzerinde bence günün en rahat geçecek maçı.Güçlü Efes karşısında Galatasaray'ın pek bir şansı olduğunu düşünmüyorum. Ligde oynadıları son maçı bile sarı kırmızılılar Efes karşısında sahalarında farklı kaybetmişlerdi. Büyük bir sürpriz olmazsa Efes Pilsen bu maçı çok rahat alır ve rakibini bekler. Görüldüğü gibi kupanın ilk gününde maçlar birbirinden heyecanlı geçmeye aday. Skyturk'ten canlı olarak yayınlanacak maçları salona gitmeye imkanı olmayanların kesinlikle kaçırmamalarını öneriyorum.