Tadım Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları 21-23 Nisan tarihlerinde Adana'da oynanacak ve bu sebepten bu hafta sonu ligde maçlara bir hafta ara verildi.. Paza

Tadım Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları 21-23 Nisan tarihlerinde Adana'da oynanacak ve bu sebepten bu hafta sonu ligde maçlara bir hafta ara verildi.. Pazartesi günü istanbul'da çekilen kuralar sonucunda eşleşmeler de belli oldu. Buna göre Tuborg Pilsener - Darüşşa-faka, Ülkerspor - Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen - Mersin BŞB ve Fenerbahçe - Türk Telekom şeklinde eşleşti. Bu sezon çok çekişmeli geçen ve her takımın her takımı yendiği bir ligde kupa mücadelesi de oldukça renkli geçecek gibi gözüküyor. Bu yüzden kupada son sekize kalan takımların hepsi birbirini yenecek güçte ve maçlar sonunda beklenmedik sonuçlar alınırsa, kimse bu duruma şaşırmasın.

Bu eşleşmelerden en kolay gibi gözüken Efes Pilsen-Mersin maçının bitiminde bile sürpriz bir sonuç ortaya çıkabilir. Ligde kümede kalma mücadelesi veren Mersin ekibi takıma son haftalarda kadrosuna kattığı iki Birleşik Amerikalı oyuncu ile büyük bir form yakalamış durumda. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Lucas, takımını çok iyi idare ediyor ve gerekirse takımın sayı gücüne de katkıda bulunabiliyor. 2002 yılında Rusya'da sayı kralı olan Ford ise ilerlemiş yaşına rağmen başarılı bir oyun ortaya koyuyor. Takımdaki diğer oyuncular da devreye girdiği taktirde Mersin, Efes'e zor anlar yaşatabilir. Üstelik Efes Pilsen statü gereği yeni transfer ettiği Smith ve doping cezası biten Er-mal Kurtoğlu'na bu maçlarda forma giydireme- _ yecek. Tuborg Pilsener-Darüşşafaka eşleşmesinde ise tam bir denk güçler mücadelesi olacak. Ligde iki takım da birbirini birer kez yenmişti. Play-off şansını kaybeden Tuborg kupada başarılı olmak için varını yoğunu ortaya koya-cak.Tuborg kupada alacağı başarılı sonuçlarla ligde kaybettiği prestijini kazanmak istiyor. Daçka ise son günlerde artan form durumu ile kupada daha üst turlara çıkmak istiyor.Bu sene genç bir kadro ile oynayan yeşil siyahlılar kupada da başarılı sonuçlara imza atabilir. Ülker, Galatasaray karşısında daha şanslı gözükse de ligde Efes Pilsen'i mağlup etme başarısını gösteren Galatasaray'ı fazla gözardı etmemek gerekiyor. Bütün takımlar gibi sarı kırmızılılar da iyi mücadele edip 3 maç sonunda kupaya uzanan taraf olmak istiyor. Ülker, Haislip'in ülkesine dönmesinden ve Ergin Ataman'ın ayrılmasından sonra bir düşüş içinde. Murat Özyer bu kupada başarılı olarak head coachluğunu tescil etmek isteyecektir. Bu maçta son saniye çekişme içinde geçecek. Serinin en zorlu geçmesi beklenen eşleşmesi Fenerbahçe ile Türk Telekom arasında oynanacak, iki takım da sezon başından beri 3 kez karşılaştı ve bunlarda Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü bulunuyor. Özellikle son oynanan maçta Fenerbahçe, deplasmanda Telekom karşısında ezici bir üstünlük kurmuştu. Son haftalarda yakaladığı form durumu ile sarı lacivertliler ne kadar şanslı gözükse de çok önemli hücum silahları bulunan Telekom her an bir sürpriz yapabilir. Anlayacağınız birbirinden çekişmeli maçlar Adana'lı basketbolse-verleri bekliyor.Uzun yıllardır birinci ligde takımı bulunmayan şehrin bu şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyorum.Ay-rıca maçların yayın hakkını alan Skyturk televizyonunu yaptığı başarılı basketbol yayınlarından ötürü kutluyorum.Gerçekten büyük bir eksikliği dolduruyorlar.