Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Kuzey Kıbrıs'a 2023 yılında 6,4 milyar TL'si hibe nitelikli olmak üzere 9,5 milyar TL kredi sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye, Kuzey Kıbrıs'a 9,5 milyar TL kredi verecek: 6,4 milyar TL'si hibe nitelikli
Fotoğraf: AA

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk arasında "İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması"nın onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İki ülke arasında 31 Mart'ta imzalanan anlaşmada, Kuzey Kıbrıs'ın bütçe açığının giderilmesi, savunma sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması, ekonomi, istihdam, ulaştırma ve enerji altyapısının geliştirilmesi gibi konular yer aldı.

6,4 MİLYAR LİRALIK HİBE 

Anlaşmaya göre Kuzey Kıbrıs'a reform eylemlerini gerçekleştirme ve yerel bütçe açığını azaltma amaçlı 6,4 milyar TL'si hibe nitelikli olmak üzere toplam 9,5 milyar TL kredi sağlanacak.

6,4 milyar TL'lik hibe nitelikli kredinin 3,89 milyar TL'si altyapı ve reel sektör projelerine, 2,3 milyar TL'si savunmak ödeneklerine ve 200,1 milyon TL'si de faaliyet ödeneklerine yönlendirilecek.

Toplam 9,5 milyar TL kredinin 3,1 milyar TL'lik bölümünün ise 1,6 milyar TL'si cari bütçe açığı, 1,3 milyar TL'si reform destekleme ödeneği ve 200 milyon TL'si de kamu sektöründe diğer harcamalar için kullanılacak.