El Arabiya televizyonu, Türkiye'nin İstanbul'da yayın yapan Müslüman Kardeşler bağlantılı televizyon kanallarına Mısır karşıtı yayınları durdurma talimatı verdiğini iddia etti.

"Türkiye, Müslüman Kardeşler'in TV kanallarına Mısır karşıtı yayınları durdurma talimatı verdi"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El Arabiya televizyonu, Türkiye'nin İstanbul'da yayın yapan Müslüman Kardeşler bağlantılı televizyon kanallarına Mısır'a yönelik eleştirel yayınlarını durdurmaları talimatı verdiğini iddia etti.

DW Türkçe'nin haberine göre El Arabiya'nın internet sitesinde yayımlanan ve "konuyla ilgili bilgi sahibi" kaynaklara dayandırılan haberde Türk makamlarının üç muhalif kanal; El Şark, Vatan ve Mekameleen'e Mısır'a yönelik eleştirel siyasi programları derhal durdurmaları ve sadece siyasi olmayan program ve dizilere yer vermeleri için talimat ilettiği ileri sürüldü. Talimata uymayanlara kapatma gibi cezalar verilebileceği belirtildi.

İstanbul'dan yayın yapan El Şark televizyonu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mısır Sokaklarında" dizisinin bu akşamki bölümünün yayınlanmayacağını belirterek izleyicilerinden özür diledi. Bölümün niçin yayınlanmayacağına dair bilgi ise verilmedi.

Dış politikada hamle arayışlarını sürdüren Saray rejimi gerilim yaşadığı pek çok ülkeyle yeniden temas kurmaya çalışıyor. AKP ‘li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kahire ile diplomatik ilişki kurulduğu yönündeki çıkışları yandaşlarda heyecan yaratırken, Mısır’dan temkinli açıklamalar gelmişti.