AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum” diyerek duyurduğu ‘müjde’yi açıkladı.

Türkiye’nin doğalgaz rezervi nerede bulundu? Rezervin miktarı ne kadar? Rezerv ne zaman çıkarılacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü duyurduğu ‘müjde’ye dair bilgi vereceği açıklamasını yaptı.

Erdoğan açıklamasında, "İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış. olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte kapı açtı. Bu alanda en üst lige çıkmış Türkiye var. Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca doğal gaz ve petrol arama çalışmaları kiralama usulüyle yapıldı" ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ REZERVİNİN MİKTARI NE KADAR?

Erdoğan, 320 metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı. "Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda" diyen Erdoğan, "Kuyudan elde edilen veriler aynı sahada daha geniş rezervlere işaret ediyor. İnşallah devamı gelecek" ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ REZERVİ NEREDE BULUNDU?

Erdoğan, 320 metreküp doğalgaz rezervinin Karadeniz'de bulunduğunu duyurdu ve şöyle dedi: "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi."

REZERV NE ZAMAN ÇIKARILACAK?

Erdoğan açıklamasında, doğalgaz rezervinin 2023 yılında kullanıma sunmayı hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

"Hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz."