DİSK, KESK, TTB ve Emek Platformları'nın çağrılarıyla kent meydanlarında bir araya gelen Türkiye'nin dört bir yanındaki yurttaşlar 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da ve Diyarbakır'da yurttaşlar, 1 Mayıs'ta alanlarda yerlerini aldılar.

Türkiye'nin dört bir yanında meydanlar doldu: 1 Mayıs birliktir
Fotoğraf: DHA

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun çağrılarıyla Türkiye'nin farklı kentlerinde, kent meydanlarında gerçekleşen mitinglerle 1 Mayıs coşkusu yaşandı. 

1 Mayıs kutlamaları ve mitingleri Anadolu'nun farklı kentlerinde marşlar, bandolar, sloganlar ile gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gözlendiği kutlamalarda meydanlarda sendikaların yanı sıra sivil toplum kuruşları ve siyasi partiler de yer aldı. 

"1 Mayıs Birliktir" mesajları verilen mitinglerde “Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizi 1 Mayıs meydanlarına taşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen şehirler arasında bulunan Hatay ve Diyarbakır'da da halk meydanlara indi.

ANTEP

1 Mayıs Antep'te demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin katılımlarıyla, Kırkayak Pakı'nda coşkulu bir şekilde kutlandı.

Bu seneki kutlamalara CHP ve Memleket Partisi de katıldı.

Fotoğraf: Muzaffer Türkmen, Antep BirGün

HATAY

Depremin etkilediği kentler arasında yer alan Hatay’da da halk, 1 Mayıs için meydana çıktı. 

Fotoğraf: BirGün

BOLU

Bolu'da 1 Mayıs kutlamaları yoğun katılımla gerçekleşti. İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelen KESK, TMMOB, Halkevi, CHP, EMEP, SOL Parti, TKP ve TİP kortejler halinde Kardelen Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş esnasında 'Mahir, Hüseyin Ulaş kurtuluşa kadar savaş' ve Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz' sloganları atıldı. Kardelen Meydanı'nda saat 14’te başlayan kutlamalarda, Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, açıklamalarda bulundu. Gezici, açıklamasında, yeni bir başlangıç yapıldığını ifade ederek “Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizi 1 Mayıs meydanlarına taşıyoruz. 1 Mayıs ‘Birlik’tir. 1 Mayıs ‘Dayanışma’dır. 1 Mayıs ‘Mücadele’dir. 1 Mayıs gelecektir, 2023 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıçtır. Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız. Hürriyet en şanlı elbisesiyle meydanları dolduracak ve bizler haykıracağız. Emek bizim, söz bizim!" dedi. Açıklamaların ardından kitle, zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

Fotoğraf: BirGün

ADANA

Adana’da DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve TMMOB’nin oluşturduğu tertip komitesinin 1Mayıs çağrısı üzerine Kasım Gülek Köprüsü’nde bir araya gelen on binler miting alanı Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Kasım Gülek Köprüsü'nde bir araya gelen kalabalık kortej oluşturduktan sonra Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe başladı. Kortejde sık sık  “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Hükümet İstifa”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Miting sonrası Edip Akbayram’ın vereceği konser Suriye’nin Telabyad kentinde polis ekiplerinin uygulama noktasında tespit ettiği patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 polisin şehit olması nedeniyle iptal edildi. (Yakup Durmuş / Adana)

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar tarafından düzenlenen yürüyüşle başladı. Zübeyde Hanım Bulvarı’nda buluşan sendika temsilcileri ve işçilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi, 3 kilometre yürüyerek Anıt Park’a geldi. Burada sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından işçiler, müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Kutlamalara CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

Fotoğraf: DHA

ZONGULDAK

Zonguldak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçiler, Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. Zonguldak'ta Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla emek ve sivil toplum örgütleri sabah saatlerinde İstasyon Caddesi'nde toplandı. Devrek Belediye Bandosu'nun marş çalarak eşlik ettiği yaklaşık 1200 kişiden oluşan grup, Atatürk portresi ve 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı pankartlarla Madenci Anıtı'na yürüdü. 

Fotoğraf: DHA

YALOVA

Yalova'da "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla kutlama etkinlikleri yapıldı. KESK tarafından yapılan programda, konuşmaların ardından alana katılanlar şarkılar eşliğinde eğlendi. Programa, bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Fotoğraf: AA

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı'ndaki etkinlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Fotoğraf: AA

SAMSUN

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Fotoğraf: AA

AKSARAY

Aksaray'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı. Sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, döviz açtı, şarkılar söyledi.

Fotoğraf: AA

KAYSERİ

Kayseri'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Mimar Sinan Parkı çevresinde bir araya geldi. Slogan atan gruplar, polis arama noktalarından geçerek Mimar Sinan Parkı'ndaki programa katıldı.

Fotoğraf: AA

KONYA

Konya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı. Konya Kılıçarslan Meydanı'nda DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar, siyasi parti temsilcileri üyeleri kutlama yaptı.

Fotoğraf: AA

ÇORUM

Çorum Hürriyet meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Fotoğraf: AA

MUĞLA

Muğla'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mehmet Ali Eren Parkı'nda toplanan katılımcılar, slogan atarak Hasan Ali Yücel ve Emek caddelerinden Muğla Sosyo Kültürel etkinlik alanına yürüdü.

Fotoğraf: AA

ARTVİN

Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Halitpaşa Meydanı'nda kutlandı.

Fotoğraf: AA

SİVAS

Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama etkinlikleri yapıldı.

Fotoğraf: AA

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Hasan Paşa Caddesinde toplanan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

Fotoğraf: AA