Salgın riski her geçen gün artarken çalışmak zorunda bırakılan emekçilerin ücretli izne ayrılmasının sağlamak için başlatılan #BeyazÇağrı kampanyasına Türkiye'nin dört bir yanından destek geldi

Türkiye'nin dört bir yanından emekçiler için #BeyazÇağrı karşılık buldu: Beyaz bezler balkonlarda

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’de evde kalın çağrısı öne çıkarken çalışmak zorunda kalan emekçilerin sorunlarına ilişkin herhangi bir önlem alınmıyor. Evden çıkılmamasının dile getirildiği süreçte salgının yayılmasına rağmen hayatlarını sürdürmek için çalışmak zorunda kalan emekçilerin ücretli izne ayrılması talebiyle başlatılan #BeyazÇağrı Buluşması sosyal medyada ilgi gördü.

SOL Parti'nin "hemen duyulması ve adım atılması için mesafelerimizi koruyup seslerimizi birleştiriyoruz" diyerek başlattığı #BeyazÇağrı kampanyda altını çizdiği 5 acil talep ise şöyle:

1. En az 14 gün olmak üzere çalışanlara ücretli izin hakkı verilmelidir. İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paralar sadece emekçiler için kullanılmalıdır.

2. İşten çıkarmalar, ücretsiz izin uygulaması, ücretlerin geç ve eksik ödenmesi uygulamaları yasaklanmalıdır.

3. Salgın boyunca elektrik, doğalgaz, su ve internet ücretsiz sağlanmalıdır.

4. İhtiyaç sahiplerine temel gıda ve temizlik ürünleri parasız sağlanmalıdır.

5. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermelidirler.

Bugünden itibaren balkonlarına ve pencerelerine beyaz bez asan yurttaşlar, yetkilileri emekçiler için adım atmaya çağırıyor. Türkiye'nin dört bir yanından çağrıya katılan yurttaşların sosyal medyada #BeyazÇağrı etiketiyle yaptığı paylaşımlar şöyle: