Çoğu eğitim kurumlarında olmak üzere çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının dört aylık bilançosu aşağıdadır. Haber tarihine göre sıralanmış listenin sadece kamuoyuna yansıyanları kapsadığı, aynı olaydaki mağdur sayısının gittikçe sınıf sayısına eşitlendiği ve tedbir alması beklenen yetkililerin suçlulara arka çıktığı düşünüldüğünde toplu taciz/tecavüz riskiyle karşı karşıya olduğumuz söylenebilir.

8 Ocak: Diyanet fetva hattı, “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna, “Haramlık oluşturmaz” yanıtını verdi.

17 Şubat: Ordu’nun Altınordu ilçesindeki bir lisede, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Y.S., çocukları istismar suçlamasıyla tutuklandı.

18 Şubat: Beykoz İbrahim Canan Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni E.Ş., ders sırasında öğrencilere “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” dedi.

21 Şubat: Kayseri Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüz ettiği 12’nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K. intihar etti. Okul yönetiminin olayı gizlediği ortaya çıktı.

6 Mart: Çocuğa yönelik cinsel sömürü alanında çalışan ECPAT (Çocuk Fuhuşu, Çocuk Pornografisi ve Cinsel Amaçlı Çocuk Ticaretine Son) kuruluşu, Türkiye raporunu yayınladı. Raporda, Türkiye’nin çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda hem kaynak hem transit ülke olduğu bilgisine yer verildi.

9 Mart: Kayseri’nin Hacılar ilçesine bağlı Sakar Çiftliği Mahallesi muhtarı M.A.D., Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kız öğrenci Ş.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

10 Mart: Diyarbakır’da zihinsel engelli erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan S.K.’ya ‘erken boşalma nedeniyle eylemine devam edemediği’ gerekçesiyle ‘basit cinsel istismar’ suçundan sekiz yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın ‘duruşmalardaki olumlu tutumu’ nedeniyle cezayı altı yıl sekiz aya indirdi.

11 Mart: Antalya’nın Kemer ilçesinde okul servis şoförü K.Ö., ortaokul öğrencisi üç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

13 Mart: Muharrem Büyüktürk adlı bir öğretmenin, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne (KAİMDER) ait kaçak evlerde yatılı kalan çocuklara, 2012’den bu yana cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. 10 çocuğa tecavüz ettiği kanıtlanan öğretmen ilk duruşmada 508 yıl 3 ay hapse mahkûm oldu.

15 Mart: Aydın’ın Nazilli ilçesinde, hizmetli olarak görev yaptığı ortaokulda altı kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen M.Ş. tutuklandı.

24 Mart: Ankara Akyurt Halk Eğitim Merkezi’ndeki Kuran kursu çalışanına yedi yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 36,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Davası devam eden sanık aynı yerde görevine devam ediyor.

24 Mart: Artvin’in Yusufeli ilçesinde de bir imam hatip öğretmeni erkek öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

26 Mart: İstanbul’un Beykoz ilçesindeki bir okulda, öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle beş yıl hapis istemiyle hakkında dava açılan din dersi öğretmeninin öğrencilere yönelik, “Kadın benim için seks objesidir. Bir kadınla bir odada kalırsam vay o kadının haline” sözleri iddianamede yer aldı.

31 Mart: Niğde’nin Çiftlik ilçesindeki Azatlı Küllüce Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan İ.G., 12 öğrenciyi taciz ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

11 Nisan: Tokat’ta 30 yıllık sınıf öğretmeni Muharrem G., görev yaptığı ilkokulda öğrencilerini taciz ettiği suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

12 Nisan: Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde 8’inci sınıf öğrencisi dört çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan büfe işletmecisi U.D. tutuklanarak cezaevine kondu.

12 Nisan: Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki bir ilköğretim okulunda beşinci sınıfta okuyan biri erkek 11 öğrenciye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan öğretmen A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14 Nisan: Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapan bir hekim, hastanede staj yapan lise öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.T. görevden alındı.

18 Nisan: Adana’da okul kantini işleten F.A., 10 öğrenciyi taciz ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

20 Nisan: Ankara’da bir imam hatip lisesinin beden eğitimi öğretmeni, 14 yaşındaki öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

22 Nisan: Muğla’da 14 yaşındaki bir öğrenci, taciz edildiğine inandıramadığı okul müdürünün odasından atlayarak intihar girişiminde bulundu.

22 Nisan: Kocaeli’ndeki bir mezarlıkta görev yapan Cengiz Mahmut B., kendisini veli olarak tanıtarak okuldan aldığı öğrenciye ormanlık alanda cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

25 Nisan: Çorum Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı ve Yunus Emre Camii imamı, yarışma için çalıştırdığı iki kız öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

25 Nisan: Düzce’de H.A., dondurma almak için marketine gelen 8 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

29 Nisan: Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli S.H., altı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı.

3 Mayıs: Yalova’daki bir lisede müdür yardımcısı olan Y.Y., üç öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4 Mayıs: Antalya’nın Manavgat ilçesinde MEB’e bağlı özel eğitim kurumu müdür yardımcısı A.H. hakkında, öğrencisi 15 yaşındaki T.S.’ye cinsel istismarda bulunmaktan soruşturma başlatıldı.

6 Mayıs: Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Yunus Emre’yi anma etkinliklerine katıldı.

9 Mayıs: Manisa’da ilkokul öğretmeni Yakup K., 20 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

11 Mayıs: Kartal (İstanbul) İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rehberlik dersi öğretmeninden kız öğrencilere uyarı: “Abiniz ve babanızdan uzak durun, onların erkek olduğunu unutmayın!”

11 Mayıs: Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde bir okulda temizlik personeli olarak işe başlayan S.Y., okulun bahçesinde oynayan 7 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismardan tutuklandı.

11 Mayıs: Ankara Anadolu İmam Hatip Lisesinde ücretli Kuran dersine giren ve aynı zamanda imam olan E.C, “Sana dua edeğim” diyerek camideki odasına çağırdığı 11’inci sınıfta okuyan bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan açığa alındı.

11 Mayıs: Bakan Avcı, Gaziantep’te düzenlenen 10’uncu Uluslararası Robot Yarışması’na katıldı.

11 Mayıs: Bakan Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

12 Mayıs: AFAD’a bağlı sığınmacı kampında temizlik işçisi olarak çalışan E.E.nin 1,5-2-3-5 TL vererek kandırdığı 8 ile 12 yaş arasındaki 30 çocuğa üç ay boyunca tecavüz ettiği ortaya çıktı.