Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Karaot Halk Plajı’nın açılışı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Sanatçı Onur Akın katılımlarıyla açıldı.

Türkiye’nin ilk Ekolojik Plajı hizmete açıldı

BİRGÜN İZMİR

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Karaot Plajı'nın açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milletvekili Süleyman Girgin, eski Milletvekilleri Sami Gökmen, Cumhur Yaka, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri katıldı.

Tamamen ahşap malzemeler kullanılarak yapılan plajın, ihale edilmeden, tamamen belediye ekipleriyle tarafından yapıldığı öğrenildi. Bu kapsamda Caretta Carattaların yuvalanma alanları, endemik bitkilerin korunması gibi birçok konuya dikkat eden Fethiye Belediyesi, halk plajını açmadan önce çalışmalarını da bu doğrultuda hazırladı. Açılışta caretta caretta ve bölgenin çevresel anlamda zarar görmemesi için Gözlemevi’nin plajda olduğu görüldü.

turkiye-nin-ilk-ekolojik-plaji-hizmete-acildi-763122-1.

ÇEVRECİLİĞİMDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Seçimden önce verdiği sözleri yerine getirdiğini söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Siz değerli halkımız yanımızda olduğu sürece, çok güzel işlere imza atacağız. Seçimden önce verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz ki 163 bin nüfuslu Fethiyemiz’de halkımızın kullanım alanında olacak olan halk plajları birileri tarafından Fethiye dışından birçok insana ihale edilerek, paralı hale getirilmişti. Biz size söz vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün ile birlikte Down Kafemizin, 100 Yaş Evimizin son hallerini inceledik. Pandemiden dolayı açılışları önümüzdeki günlere kaldı. 1 yıl içinde sizlerle birlikte 10-15 projeyi hayata geçirerek hizmetinize sunacağız. Beraber yürümekten büyük keyif aldığım Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibiyle birlikte Fethiye’mizin geleceğini şekillendireceğiz. Eşgüdümlü bir şekilde Fethiye tarihinin en büyük yatırımlarını Sayın Osman Gürünle birlikte başlattık. Devamı da önümüzdeki yıllarda gelecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımlarını Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçireceğiz. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan, 41 mahallemize eşit hizmet yaparak bütün yurttaşlarımızın gönlüne girmek istiyoruz. Açmış olduğumuz bu tesisler proje aşamasında bize destek veren, fikirleriyle birlikte bize güç veren bütün odalarımıza, kent konseyimize ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Normalde 2,5 milyona mal olacak bu tesisi yüzde yüze yakın onarımını yapımını kendi personelimizle yaparak, 550 bin liraya mal ettik. Burada benim ne kadar çevreci olduğumu bilenler vardır. Yapım aşamasında çok üzüldüm. Bu gördüğünüz tesis Türkiye’de tek. Yüzde yüzü ahşapla yapıldı ve caretta carettaların korunması için gözlem evi yaptık. Çevreciliğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

turkiye-nin-ilk-ekolojik-plaji-hizmete-acildi-763121-1.

İŞTE HALKÇI BELEDİYECİLİK

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise, “Pandemi döneminde halkçı belediyeciliğin önemine tanık olduk. Halkçı belediyecilik kentin o kentteki insanlarla birlikte yönetildiğinin bilincinde hareket etmektir. Halkçı belediyecilik ‘Ben bu ülkeyi bir şirket gibi yönetmek istiyorum diyerek değil, belediyeyi halkçı bir anlayışla yönetmek’ demektir. Engellisiyle yaşlısıyla genciyle kadınıyla belediyenin yerel hizmetlerini sosyal anlayışla halkın huzuruna sunmak demektir. Muğla yapılan hizmetlerle bir kültür şehrine dönüyor. Fethiye’ye ve Muğla’ya yapılan hizmetlerden dolayı başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

turkiye-nin-ilk-ekolojik-plaji-hizmete-acildi-763123-1.

ÖLÜDENİZ’İN ALT YAPI SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, “Karaot Halk Plajı Başkanımız Alim Karaca tarafından ihaleye girilerek alınmasaydı burada ne yapılırdı ve hizmet almanın bedeli ne olurdu diye düşünmemiz gerekiyor. Bütün kıyılarımızı adeta herkese peşkeş çekmek, Gökova körfezini parsel parsel satmak üzere her türlü planları yaptılar. Olması gereken plajların yerel yönetimlerde olması, halkımızın uygun şartlarda buralardan yararlanması gerekiyordu. Ama maalesef Muçev adlı kuruluşla Muğla kıyılarını satmaya hazır vaziyetteler. Bu görülmüş bir olay değil. Bunu yaparken fütursuzca davranıyorlar. Adeta batan geminin malları gibi adrese teslim yapmak istiyorlar. Galiba zamanları az kaldı. Hepimiz yerel seçimlerden sonra bu iş olacak ve gerçekten Türkiye’nin her yerinde çiçekler açabilecek dedik. O maneviyatla önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlere hazır vaziyetteyiz. Türkiye bunu hak etmiyor. Demokratik ülkede yaşanılır şeyler yaşamıyoruz. Bizim bir sloganımız var. ‘Birlikte aileyiz, birlikte Muğla’yız’ bunu şu şekilde genişletebiliriz; ‘Birlikte aileyiz, birlikte Türkiye’yiz.’ Her şeye rağmen hizmet üreten ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda giden belediye başkanlarımızı görüyorum. Bu iş olacak. Muğla’yı yönetenler nasıl yapıyorsa, aynı anlayışla ülkeyi de yönetebilirler diye içimizi rahatlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaot Halk Plajı’nın açılışı gerçekleşti. Açılışta sanatçı Onur Akın sahne aldı. Akın en sevilen türkülerini katılımlar için okudu.