Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Arda Ermut, eleştirilere neden olan Türk Telekom’un satışı hakkında konuştu. Ermut, "Ben işadamı olsam korkmadan alırdım" dedi. Türk Telekom’da blok satış planı olmadığını söyleyen Ermut, imtiyazın uzatılıp ikincil halka arz planlandığını dile getirdi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Ermut'tan Türk Telekom açıklaması

Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesini, 2026 yılında bedelsiz olarak kamuya geçecek olmasına rağmen 1.7 milyar dolar bedelle satın alan Türkiye Varlık Fonu'nun Genel Müdürü Arda Ermut, gelen eleştirilerle ilgili konuştu. Ermut, "Ben bugün bir işadamı olsam, '1.6 milyar dolara bu şirketi alır mıydınız' diye sorsanız, cevabım 'korkmadan alırdım' olurdu" dedi.

Sabah gazetesinin sorularını yanıtlayan Ermut, "Şirket zaten halka açık, imtiyazı uzatıp ikincil halka arz planlanıyor, blok satış gibi bir plan yok. İkincil halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"İmtiyaz sona erdiğinde şirketin bedavaya devrolacağı algısı doğru değil" diyen Ermut,'un açıklamaları şöyle:

"En kötü senaryoda yani imtiyazın devam etmediği durumda bile aldığımız varlığın değeri ödediğimiz fiyatın çok daha üstünde. Şirket zaten halka açık, imtiyazı uzatıp ikincil halka arz planlanıyor, blok satış gibi bir plan yok. İkincil halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. İki sene içinde yatırımları hızlandırıp, şirkette katma değeri oluşturduğumuz bir senaryodan baktığınızda hiçbir şekilde en ufak bir endişemiz olmayan bir satın almaydı. Ben bugün bir işadamı olsam, '1.6 milyar dolara bu şirketi alır mıydınız' diye sorsanız, cevabım 'korkmadan alırdım' olurdu.

Krediyi ağırlıklı olarak LYY Telekomünikasyon şirketinin ortağı olan bankalar sağlayacak. İlk 2 sene ödemesiz, toplam 6 yıl vadeyle alınacak. Bu krediyi alırken Varlık Fonu'nun herhangi bir varlığını temlik etmeyeceğiz. Satın alma işleminin finansmanı için öz kaynaklardan kullanılacak tutar 50 milyon dolar. Kalan bedel dış kaynak olarak temin edilecek."