Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyetler, İdlib konusundaki üçüncü tur görüşmelerin üçüncü gününde Dışişleri Bakanlığı'nda tekrar bir araya gelecek

Türkiye ve Rusya heyetleri arasındaki İdlib görüşmeleri devam edecek

Türkiye ve Rusya heyetlerinin İdlib'deki duruma ilişkin Ankara'da yaptığı heyetler arası görüşmeler bugün 16.00'da devam edecek.

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyetler, İdlib konusundaki üçüncü tur görüşmelerin üçüncü gününde Dışişleri Bakanlığı'nda tekrar bir araya gelecek.

Türkiye ve Rusya heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı.

İki ülke heyetleri, dün ve önceki gün de Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelerek İdlib'deki durumu ele almıştı.

NE OLMUŞTU?

Dün (27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından gece yarısına doğru açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada 22, üçüncü açıklamada 29, dördüncü ve son açıklamada ise 33 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi. Gelişmenin gündeme düşmesi ardından Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı güvenlik zirvesi düzenlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de genel merkezde kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri takip etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Balıkesir programını iptal ederek Ankara’ya döndü. Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı. İdlib’deki gelişmelerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ve internete erişimde engelleme kaynaklı güçlükler yaşanıyor.