Yapılan usulsüzlüklerle gündemden düşmeyen TWF’nin ulusal takım eşofmanını dahi sporculara parayla sattığı öğrenildi. Turnuvalarda yer alan ve millilik belgesi alan bazı sporcuların ise KYK bursu iptal edildi. BirGün’e konuşan bir sporcu organizasyona para ödeyip katıldıklarını söyleyerek, “Benim gibi yüzlerce sporcu dolandırıldı” dedi.

Türkiye Wushu Federasyonu'nun usulsüzlükleri bitmek bilmiyor: Eşofmanı parayla satıp sporcuları dolandırmışlar


Eren TUTEL

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) usulsüzlüklerine bir yenisini daha ekledi. Başkanvekili Abdurrahman Akyüz liderliğinde birçok kuralı çiğneyen federasyon turnuva masraflarını sporcular üzerinden karşılarken ulusal takım eşofmanının parasını dahi oyunculardan almış.

TWF’nin geçen sene düzenlediği organizasyonlarda ise derece yapan ve A milli sporcu belgesi alan sporcuların Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden aldığı burs Spor Bakanlığı tarafından turnuvaların usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal edilmiş.


Turnuvaları geçersiz sayan bakanlık federasyon yönetimi hakkında herhangi bir işlem yapmış değil. Bakanlık federasyonun usulsüzlükleri nedeniyle sporcuları cezalandırması ise tepki çekti. Yaşadığı mağduriyeti BirGün’e anlatan ismini vermek istemeyen bir sporcu şu ifadeleri kullanıyor:

‘OTEL PARASINI DA BEN ÖDEDİM’

“Ben yıllardır Türkiye Wushu Federasyonu’na bağlı olan Kyokushin Ashihara branşı ile ilgileniyorum. Birçok Türkiye Şampiyonası’nda ve il maçlarında başarı elde etmiş bir sporculuk kariyerim var. En büyük hayalim ülkem adına uluslararası bir turnuvaya katılıp milli sporcu unvanını kazanmaktı ki bu sayede yıllardır uğraştığım bu branşta emeğimin karşılığını en güzel şekilde alabilecektim. Hedefim üniversiteye başlamadan önce milli sporcu olup üniversite yıllarımda burs alabilmekti. Geçim sıkıntımdan dolayı buna çok ihtiyacım vardı. 19 -23 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya’da yapılan Kyokushin Ashihara Avrupa Şampiyonası’na katılmak için hazırlandım ve şampiyona için otel ücretimi dahi zor buldum. Ancak sonunda birinci oldum ve bu benim için büyük bir gururdu.”

turkiye-wushu-federasyonu-nun-usulsuzlukleri-bitmek-bilmiyor-esofmani-parayla-satip-sporculari-dolandirmislar-828962-1.



‘DOLANDIRILDIK’

Sonrasında KYK bursu için başvurduğunu ve kabul edildiğini söyleyen sporcu bir sonraki gün bursunun iptal olduğunu belirterek, “A milli sporcu belgemi aldım üniversiteme kayıt oldum ve KYK bursuna başvurdum. Bursum kabul edildi çok mutluydum ta ki ertesi gün bakanlıktan görevli bir kişi katılmış olduğunuz turnuvanın millilikleri usulsüz olduğu için, ‘Milliğiniz c kategorisine düşürüldü’ dedi. Bu yüzden bursum da iptal edildi. Yıllardır uğraştığım, maddi manevi emek verdiğim sporda federasyon yönetimi yüzünden hayallerim elimden alındı. Para verip katıldığım bir müsabakada böyle bir skandalın yaşanması benim gibi yüzlerce sporcunun dolandırılması demek. Federasyon yönetiminde bu durumdan kimler sorumluysa hak ettiklerini bulmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

***

Sizden gelenlere yazısını koymuş

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün federasyonun internet sitesinde yer alan sizden gelenler köşesinde kendi yazısını yayımladığı ortaya çıktı. 2019’un Mart ayında düzenlenen yerel seçimler öncesi yayımlanan yazıda CHP’ye ağır hakaretler var.

Ekrem İmamoğlu’yla Binali Yıldırım arasında yapılacak seçimin ‘hizmet’, ‘sefalet’ arasında yapılacak bir seçim olduğunu belirten Akyüz yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

► Türkiye’ nin İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere hemen hemen bütün şehirlerinde CHP’li Belediye Başkanları işbaşında. Sokaklar çöp dağları, yollar çamur, çukur, hava kirli.

► Bu işin şakası yoktur ve maceraya da gerek yoktur. Ya HİZMET ya SEFALET tercih edilecek.

► Bize düşen sonucu ne olursa olsun, başından beri yerimizi doğru olarak seçmemiz ve doğru yerde durmamızdır. Doğru yerimizde dimdik, sapasağlam olarak ayakta kalmalıyız.

► Hizmeti HAK için yapan, bunun içinde başarılı olanlarla her zaman sonuna kadar beraber olmalı ve yalnızca Allah(c.c) rızası için HAK davanın hizmet ehline, hizmetin markasına bütün gücümüzle desteğimizi vermeliyiz. Unutmayalım ki yaşanılabilir şehirleriyle, yaşanabilir Yeniden Büyük Türkiye ve yaşanılabilir yeni bir Dünya için hepimiz Mesulüz…