MSB'nin, Yunanistan'ın, 'Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türkiye jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını' NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenildi.

Türkiye, Yunanistan'la yaşanan S-300 gerginliğini NATO'ya taşıyor

Milli Savunma Bakanlığı'nın, Yunanistan'ın, "Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türkiye jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını", NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı bildirildi.

MSB kaynakları daha önce de Akdeniz'de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar'ın 23 Ağustos'ta "Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edildiğini, S-300 sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarının Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada görev uçuşundaki F-16'ya yerden havaya füze kilidi atıldığını" duyurmuştu.

Yunanistan'ın bu açıklamaları reddetmesi üzerine radar kayıtlarının NATO'ya gönderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Sürekli gerginliği artırmaya çalışan komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.