Hollanda'da yaşayan Türkiyeli Hafize Ş. evinde ölü bulundu. Olayla ilgili olarak evli olduğu erkek Mesut Ş. gözaltına alındı

Türkiyeli kadın Hollanda'da öldürüldü: Eşi gözaltına alındı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir süpermarketin fırın bölümünde çalışan Hafize Ş. Perşembe sabahı evinde bıçaklanarak öldürüldü. Polis, Türkiyeli kadının kocası Mesut Ş.'yi, şüpheli sıfatı ile gözaltına aldı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Amsterdam polisi olayın kentin kuzey bölümünde bulunan Waterlandplein'deki bir apartman dairesinde meydana geldiğini bildirdi.

İhbar üzerine eve gelen polis, bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki Hafize Ş.'nin cansız bedeni ile karşılaştı.

Hafize Ş.'nin ölümüyle ilgili olarak, evli olduğu erkek Mesut Ş.'nin gözaltına alındığı bildirildi. Ailenin üst komşusu olan bir kadın, sabah erken saatlerde alt kattaki daireden bağırış sesleri geldiğini belirterek, "Sık sık kavga sesleri duyuyordum. Böyle bir şeyin yaşanacağını tahmin edemezdim" dedi.

Hafize Ş.'nin iş arkadaşları ise, sabah saat 09:00 sıralarında meydana geldiği belirtilen cinayet haberi üzerine 'şok olduklarını' söyledi.

Kadın çalışanlardan biri, "Bizimle birlikte fırın bölümünde çalışıyordu. Meslektaşımızın korkunç bir şekilde öldüğünü duyduk. Doğal, neşeli ve herkesin yardımına koşan bir insandı. İnanılır gibi değil" diye konuştu.

Ekim ayında da Türkiye kökenli bir kadın öldürüldü

Ekim ayında da Hollanda'nın Lahey kentinde 39 yaşındaki Sezgül Yıldız adlı Türkiyeli bir kadın öldürülmüştü.

Yıldız'ın boşanmak üzere olduğu eşinden ayrı yaşadığı belirtildi. Polisin, olayla ilgili bir erkek zanlıyı gözaltına aldığı belirtildi. Gözaltına alınan kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

Hollanda'da 2018 yılında 43 kadın, cinayete kurban gitti. Hollanda İstatistik Kurumu'na göre, bu cinayetlerin büyük bölümü, kadınların evli oldukları ya da boşandıkları erkekler tarafından işlendi. Kadınların genellikle kendi evinde bıçaklanarak ya da boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Resmi verilere göre, kadın cinayetlerinin büyük bölümünde kurban ve katillerin 'Batılı olmayan göçmen geçmişi' ön plana çıkıyor.