İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, 'Akbil skandalı' nedeniyle, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çok borçlu' olduğunu söylediği eski bir milletvekilinin Başakşehir’de bine yakın dairesi, AVM’si ve benzinlikleri olduğunu söyledi.

Türkkan: Erdoğan’ın ‘borçlu’ olduğu eski milletvekilinin Başakşehir’de bine yakın dairesi var

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken ifadelere yer verdi. Türkkan, AKP’li bir milletvekilinin sohbet sırasında Başakşehir’de bine yakın dairesi, AVM’si ve benzinlikleri olduğundan bahsettiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargılandığı ‘Akbil davası’nı hatırlatan Türkkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Geçenlerde bir sohbete tanıklık ettim. Ak Partili eski bir milletvekilinin Başakşehir'de AVM, benzinlikler ve bine yakın dairesi olduğundan bahsettiler. Savunma ise dudak uçuklattı: “O, Akbil davasında günlerce işkence görmesine rağmen ağzını açmadı, Tayyip Bey ona çok borçlu.”

TÜRKKAN’IN BAHSETTİĞİ İSİM HARUN KARACA MI?

Türkkan’ın isim vermeden yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler, söz konusu eski milletvekilinin, AKP’nin 24,25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekilliği görevinde bulunan Harun Karaca olabileceği yorumlarını getirdi.

Harun Karaca, Erdoğan’ın Refah Partisi (RP) İl Başkanı olduğu dönemde partinin Fatih İlçe Başkan Yardımcılığını yapmış ve ‘Akbil’ skandalına da adı karışmıştı. Karaca, Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 37 kişiyle yargılanmıştı.

Sanıklara ‘zimmetine para geçirmek’, ‘zimmet’, ‘kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık’, ‘resmi evrakta sahtekârlık’ ve ‘cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’ gibi suçlamalar yöneltilmiş, Karaca, delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Karaca ayrıca 12 Haziran 2011’de İstanbul milletvekili seçilmiş, aynı yıl sahibi olduğu şirketin AKP’li belediyelerden ihale aldığı ortaya çıkmıştı. Şirket 2012’de söz konusu ihalelere girmedi ancak ihaleyi alan şirketin sahibinin Karaca’nın şirketinin finans sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Karaca hakkındaki iddiaları yalanladı.

turkkan-erdogan-in-borclu-oldugu-eski-milletvekilinin-basaksehir-de-bine-yakin-dairesi-var-772510-1.
Harun Karaca

AKBİL SKANDALI

İstanbul’da ulaşımı kolaylaştırmak için uygulamaya koyulan elektronik entegre bilet sistemindeki yolsuzluk olarak kayıtlara geçen olayda, AKBİL sisteminin kurulmasından, uygulamasına kadar her aşamasında yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Türkiye için bir ilk olan sanal ortamda hortumlamaya da Erdoğan döneminde rastladı. Elektronik ortamda verileri değiştirerek veya silerek trilyonlarca lira İstanbullunun cebinden hortumlandı. Erdoğan’la birlikte Ali Müfit Gürtuna ve 30’un üzerinde belediye bürokratı davada yargılandı. Savcının Erdoğan hakkında 14 yıl hapis istediği Akbil davasında mahkeme sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Erdoğan milletvekili seçildiği için dosyası ayrıldı.

AKBİL davası halen Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.