TÜSİAD'ın iktidara yönelik "Kabul görmüş, iktisat bilimi kurallarına dönülmeli" çağrısının ardından Güler Sabancı'nın sözleri yeniden gündem oldu. Sabancı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı başarılı bulduğunu söyleyerek izlenen ekonomi modeli hakkında, "Türkiye'nin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır" demişti.

TÜSİAD'ın açıklaması sonrası Güler Sabancı'nın sözleri yeniden gündemde

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD), iktidara yönelik "Kabul görmüş, iktisat bilimi kurallarına dönülmeli" çağrısının ardından iş insanı Güler Sabancı'nın 10 Ağustos 2018 tarihindeki açıklamaları sosyal medyanın gündemine geldi.

Sabancı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı başarılı bulduğunu söyleyerek izlenen ekonomi modeli hakkında, "Sayın Bakanımızı Enerji Bakanlığı'ndan tanırız. Söylediğini yapan bir kişidir. Gerçekleştirmiş ve başarılı bir Enerji Bakanlığı yapmıştır. Bugün de bize orta ve uzun vadede yeni dönemin, dönüşüm döneminin neler yapılacağının ana hatlarını verdi" demişti.

Sabancı, şunları ifade etmişti: "İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Eylül başında orta vadeli program çıktığında hepimiz daha fazla detaya sahip olacağız. Ancak duyduğumuz orta ve uzun vadeli planın ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına ve Türkiye'nin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır."

TÜSİAD'IN AÇIKLAMASI

İktidarın 'yeni ekonomi modeli'ne karşı yazılı bir açıklama yayınlayan TÜSİAD, söz konusu modelin amaçlanan sonuçlara erişemeyeceğinin anlaşıldığını belirterek, iktidara "Kabul görmüş, iktisat bilimi kurallarına dönülmeli" çağrısında bulunmuştu.