Yangından zarar görenlere 18,9 bin TL bağış yapan Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin, AKP’li iki belediyeye toplam 42,9 bin TL bağış yaptığı ortaya çıktı. Şirket, yönetim kurulu üyelerinin aylık ücretini ise 14 bin TL’ye çıkardı.

Tutanaklar ayrıcalıkları ortaya koydu: Kendilerini yemlemişler

Mustafa BİLDİRCİN

Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin 20 Nisan’da gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na yönelik tutanaklar, kamu kaynaklarından kişi ve kurumlara sağlanan ayrıcalıkları ortaya koydu. Tutanaklara göre, şirketin yönetim kurulu üyelerine bu yıl aylık net 14 bin TL ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

Çiftçilerin yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı kurulan Tarım Kredi Yem A.Ş’nin bu yılki Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan’da gerçekleştirildi. Toplantıda şirketin mali yapısı ile yönetim kurulu üyelik ücretleri masaya yatırıldı.

ÇİFTÇİYE 19, AKP’YE 43

Şirketin geçen yıl yaptığı bağışlar da toplantıda gündeme geldi. Mart 2021’de Artvin’in Dereiçi Köyü’nde meydana gelen yangında tarlası hasar gören çiftçilere 18 bin 960 TL yardımda bulunan şirketin, AKP’li iki belediye için de kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Tutanaklara göre, Tarım Kredi Yem A.Ş., AKP idaresindeki Bayındır Belediyesi’ne 2021 yılında 37 bin 931 TL’lik bağış yaptı. Şirket ayrıca, yine AKP’li Boğazlıyan Belediyesi’nin düzenlediği iftar organizasyonu için de 5 bin TL’lik bağışta bulundu.

Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin yönetim kurulu üyelik ücreti de 20 Nisan 2022 tarihli toplantıda belirlendi. Buna göre, Genel Kurul tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 14 bin TL ücret ödenmesine karar verildi. Yönetim kurulu üyelerinin günlük net yurtiçi harcırahı ise 260 TL oldu. Görevlendirmelerin yurt dışında olması durumunda ise günlük ödenecek net harcırahın 170 avro olacağı bildirildi.

AKP'LİLER ŞİRKET YÖNETİMİNDE

Tarım Kredi Yem A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri arasında dikkat çeken isimler yer alıyor. 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerden önce yaptığı açıklamada, AKP’ye oy vermeyecek yurttaşları, “FETÖ ve ihanet şebekelerinin içinde yer almakla” suçlayan eski AKP Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kınay şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. AKP’den milletvekili aday adayı olan Mustafa Hamurcu da şirketin yönetiminde görev yapıyor.