İspanya’da bir hayvanat bahçesinde, bir temizlik işçisi çalışanı, bir filin hortum darbesi sonucu çitlere çarparak hayatını kaybetti. Hayvanat bahçesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, işçinin fillerin ahırlarını temizlerken bir filin hortumuyla işçiye vurarak demir parmaklarıklara çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Tutsak edilen filin hortum darbesi sonucu, bir temizlik işçisi hayatını kaybetti

İspanya'nın Santander kenti yakınlarındaki Cabarceno Doğa Parkı'nda bir fil, hortumuyla 44 yaşındaki bir temizlik işçisine vurarak öldürdü. Hayvanat bahçesi yetkilileri, adamın, hemen hastaneye kaldırıldığını ancak orada hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden işçinin hayvanat bahçesinde temizlikçi olduğunu olayın gerçekleştiği sırada işçinin fil ahırlarını temizlediği ifade edildi. Cantabria özerk bölgesi Turizm Bakanı ve hayvanat bahçesinin sahibi Javier Lopez Marcano, yaşanan olayla ilgili "Öngörülemeyen hayvanlardan bahsediyoruz. Hayvan çok güçlü şekilde vurmuş" dedi.

Hayvanat bahçesi yetkililerinden yapılan açıklamada, söz konusu filin 4 ton ağırlığında olduğunu ve hortumuyla gerçekleşen darbede işçinin kafasını çitlere vurarak hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkililer öylesine bir darbeden sonra işçinin hiç şansı kalmadığını kaydetti.

Geçen yıl ise 46 yaşındaki bir başka bakıcı, Madrid hayvanat bahçesi akvaryumu'nda 200 kiloluk bir goril tarafından ciddi şekilde yaralanmıştı.

Çevre örgütleri uzun süredir hayvanların böyle eylemlerde bulunmasının doğal olduğunu, bunun sebebinin ise çok küçük alanlara hapsedilen hayvanların stres altındayken davranışlarında agreslik gözlemlenebildiğini belirtmişlerdi.