İzmir’de aynı işyerinde çalıştığı erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan Ç.T., “Tutuklanması için illa beni öldürmesi mi gerekiyordu?” diye sordu.

‘Tutuklanması için ölmem mi gerekiyordu?’

Berkay SAĞOL

İzmir’de yaşayan 30 yaşındaki Ç.T., 10 Ağustos günü Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (BEGOS) iş yerine gitmek için, Kazım Oktay’ın şoförlüğünü yaptığı servise bindi. İş yeri Buca BEGOS’ta olmasına rağmen araca bindikten sonra Ç.T.’yi Karşıyaka’da bulunan Dünya Barış Anıtı’nın oraya götüren Oktay, burada Ç.T.’ye cinsel saldırıda bulundu.

Araçtan kaçtığını ve failin onu takip ettiğini belirten Ç.T., “Şikâyetçi oldum, yaşadıklarımı anlattım ancak tüm beyanlarıma rağmen bu kişi daha 24 saat geçmeden serbest bırakıldı. Adalet nerede? Şu anda dava açamıyormuşum. Cinsel saldırı muayenesi oldum ve sonuçların çıkmasını bekliyoruz. Sonuçlar gelir gelmez dava açacağım. Ama bu süre içerisinde dışarıda serbest bir şekilde gezmesini kabul edemiyorum. Tutuklanması için illa beni öldürmesi mi gerekiyordu” dedi. 10 Ağustos’tan bu yana 5 defa intihar girişiminde bulunduğunu dile getiren Ç.T., “Psikolojim çok bozuldu. Bu fail resmen benim bütün hayatımı bitirdi. Beni o halde gören insanlar şahitlik yaptı, polisler kıyafetlerimi ve beni o halde gördü ve tüm bunlara rağmen serbest bırakıldı. Bu kararı anlayamıyorum. Serbest bırakılma gerekçesi ise evli ve 3 çocuğu olduğu için kaçamayacak olmasıymış. Böyle bir gerekçeyi kabul etmiyorum. 10 Ağustos’tan bu yana dışarıda serbest bir şekilde gezmesi, dolaşması benim zoruma gidiyor. Benim hayatımı bu şekilde mahveden birinin bir an önce tutuklanmasını istiyorum” diye konuştu.