Tutuklu avukatların dosyasına adil inceleme talebi

Çok sayıda milletvekili, sanatçı, yazar, şair ve akademisyenin de aralarında olduğu bin 273 kişi, ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için adil yargılama istedi. Açıklamada, savunma hakkına özgürlük isteyen avukatların dosyalarının adil şekilde incelenmesi talep edildi.

Avukatların sağlık durumlarının kaygılandırıcı bir seviyeye ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Savunma hakları kısıtlanarak, gösterdikleri hiçbir kanıt toplanmadan, mahkemede dahi dinlenmeyen bir itirafçının kendisini kurtarmaya yönelik beyanlarına dayalı olarak on yılı aşkın süreyle hapis cezalarına mahkûm edildiler. Bu iki hukuk insanı, evrensel hukuk ilkeleri olan adil yargılanma ve savunma hakkı için son çare olarak canlarını ortaya koymuşlardır. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın temyiz aşamasındaki dosyalarının öncelikli olarak ele alınıp adil bir şekilde incelenmesini ve müvekkillerinin bağımsız hukukçular tarafından incelenmesini, kendilerinden ölüm orucunu sonlandırmalarını, hepimizin ihtiyacı olan hukuk mücadelesine sağlıklı bir şekilde tekrar geri dönmelerini istiyoruz.”

HUKUKÇULAR TAHLİYE İSTEYECEK

Hukuk kurum ve örgütleri, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 8 kişi ve açlık grevindeki avukatlar için bugün Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Açıklamanın ardından ise Yargıtay’a yürünüp tahliye talepli dilekçeler Yargıtay’a sunulacak.