Adalet Bakanlığı, Avukat Celal Ülgen'in Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eski Avcılar Belediye Başkanı Hanay Handan Toprak Benli’nin odasına jandarma ile girildiği ve habersiz bir şekilde arama yapıldığı iddialarını reddetti.

Tutuklu eski belediye başkanının odasında 'habersiz arama' iddiası: Bakanlık'tan açıklama

Avukat Celal Ülgen’in Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin, duş alırken odasına 5 jandarma eri ile girilerek habersiz şekilde arama yapıldığını iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

AA'nın haberine göre, Bakanlık, iddiaların 'kamuoyunda algı oluşturma çabasından ibaret' olduğunu savundu.

Ceza infaz kurumlarında aramaların 'yüksek hassasiyetle' yürütüldüğü savunulan açıklamada, hükümlü ile tutukluların mahremiyet ve kişisel alan hakları karşısında saygılı ve titiz davranıldığı kaydedildi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan tutuklu Hanay Handan Toprak Benli'nin kaldığı odada 19 Aralık 2022'de genel arama gerçekleştirildiği, aramaya 1 jandarma erinin, kadın infaz ve koruma memurlarının odayı aramaya hazır hale getirmesi neticesinde katıldığı, kontrol amacıyla arama yapılacak odalara ilk olarak kadın infaz ve koruma memurları tarafından girildiği, uygun ortam ve koşullar sağlandıktan sonra dış güvenlik görevlilerinin aramaya iştirakinin sağlandığı, yapılan genel aramada herhangi bir vukuat yaşanmadığı, aramanın sorunsuz bir şekilde tamamlandığı anlaşılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Avukat Celal Ülgen, 20 Aralık 2022’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eski CHP Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin duş alırken 5 jandarma eri ile odasına girildiği ve habersiz şekilde arama yapıldığını öne sürmüştü.

Ülgen’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

“Bakırköy Kapalı Kadın Ceza ve İnfaz evinde Dr. Handan Toprak’ın koğuşuna aramak için sabah duş alırken 5 jandarma eri ile girilir mi? Daha önce arama yapılacağı konusunda haber en azından verilmez mi? Pardon! Orası Kadın Cezaevi mi?”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşananları ‘taciz’ olarak değerlendirmişti.

Kaftancıoğlu’nun paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“9 aydır tutuklu bulunan ve nedense iddianamesi bir türlü hazırlanmayan önceki dönem Avcılar Belediye Başkanımız Handan Toprak’a yapılan bu taciz asla kabul edilemez. Niyetinizi biliyor, yapmak istediğinizi görüyoruz. Bunu yapan zihniyet çok yakında hukuk karşısında hesap verecek!”

Handan Toprak Benli, 2022 yılının Mart ayında, ihaleye fesat karıştırarak kamuyu zarara uğrattığı iddiası ile tutuklanmıştı.