Tutuklu gazeteciler ‘istatistik’ değildir


Gökay Başcan

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 kanalının Mersin Temsilcisi tutuklu gazeteci Diren Keser BirGün’e mektup gönderdi. Keser mektubunda, “Biz birilerinin bizi yok saymasıyla buharlaşmıyor, görünmez olmuyoruz. Gazetecilerin bizi sayılara boğup istatistik haline getirmesine itiraz ediyorum. Biz insanız, gazeteciyiz ve bir sayı olmayacak kadar canlıyız” ifadelerini kullandı.

Ülkede gazetecilerin sesini duyurmak için büyük çabalar sarf ettiğini yazan Keser, mektubunda şu sözlere yer verdi: “Gazeteciler gerçeğin peşinde koşmaya devam ediyor. Gerçekler karanlıkta kalmasın diye, tarihten alınan onurlu yürüyüşlerine devam ediyor. Ancak gazetecilik sadece İstanbul’da yapılmıyor. Ya da zulmü sadece İstanbul’daki gazeteciler görmüyor. Edirne’den Kars’a, Mardin’den Mersin’e, İzmir’den Artvin’e gazeteciler her yerde gazeteciliğin hakkını veriyorlar.”

Gazeteci Keser’e haberlerinde ve sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan Aralık 2017’de 1 yıl 16 ay 3 gün hapis cezası verilmişti. Keser, geçtiğimiz ay evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak, Mersin Tarsus Cezaevi’ne gönderilmişti.