Tutuklu gazetecilere destek

Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'ya karşı protestolar devam ederken ülkede tutuklanan muhalif gazetecilere destek için dün bazı gazeteler ana sayfalarını boş bırakarak çıktı.

Muhaliflere yakın basın kuruluşları boş kalan manşetlerine, bünyelerinde çalışan ve artık hapiste olan gazetecilerin isimlerinin yer aldığı bir ilan yerleştirdi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne (RSF) göre, bu ay Belarus’ta 60’tan fazla gazeteci tutuklandı ve en az 19’unun akreditasyonları ellerinden alındı.

SINIRLARI KAPATTI

Lukaşenko ise Polonya ve Litvanya'yla sınırlarını kapatma kararı aldıklarını açıkladı. “Ülkesine Batı'dan gelen tehlikeler olduğunu” söyleyen Lukaşenko, “Polonya ve Litvanya olmak üzere batıya devletin sınırlarını kapatmak zorundayız. Büyük bir üzüntüyle kardeş Ukrayna ile olan sınırların güvenliğini güçlendirmek zorundayız” dedi.

Öte yandan, seçim sonrası Litvanya'ya kaçan muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya'yı destekleyen Avrupa Parlamentosu ise önceki gün yaptığı ancak bağlayıcılığı bulunmayan bir oylamada, “Lukaşenko'nun kendisini ülkenin yasal lideri olarak tanımama” kararı aldı. n Dış Haberler Servisi