Yarın başlayacak ve 4 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağından Tuzla tersanesinde çalışan işçiler muaf tutuldu. Sağlıksız koşullarda çalıştıklarını belirten işçiler “Virüs buraya gelmiyor mu? Paraları bizim sağlığımızdan daha mı önemli” dedi.

Tuzla'da işçiler mesai zorlamasına tepkili: Virüs tersaneye gelmiyor mu?

Gökay Başcan

Koronavirüs salgını sürerken, tedbir için alınan sokağa çıkma yasağı yine binlerce işçiyi teğet geçti.

İstanbul Tuzla’da, tersanelerde çalışan binlerce işçi, bu gece itibarıyla başlayacak ve 4 gün boyunca sürecek olan sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Geçen hafta sonu sokağa çıkma yasağında da çalıştıklarını belirten işçiler, şirket yetkililerinin Tuzla Kaymakamlığı'ndan ‘özel izin aldıklarını’ belirtti.

Sağlıksız koşullarda çalıştıklarını belirten bir tersane işçi, “Çoğumuzda maske yok, dinlenme yerlerinde mecburen toplu şekilde duruyoruz. Sosyal mesafeyi korumak imkânsız. Aynı lavaboyu 40 kişi kullanıyor. Virüs olmasa bile çok hijyenik değil” dedi.

SAĞLIĞIMIZDAN DAHA MI ÖNEMLİ?

Geçen hafta sonu Sedef Tersanesi’nde 300’e yakın kişinin çalıştırıldığını kaydeden tersane işçisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm tersaneyi çalıştırıyorlar. İşleri, işçilerin sağlığından çok daha önemli. Sürekli tersaneye gemiler gidip geliyor. Gemilerde, gemilerle gelenlerde virüs var mı yok mu, bilen yok. Gelen gemilerin boyasını, tamiratını yapıyoruz. Sanki tersanelere virüs uğramıyor. Hiçbir önlem alınmıyor. Sanki virüs yokmuş gibi davranılıyor.”