Adapazarı-Pendik seferini yapan tren, Tuzla Tersane İstasyonu'nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren'e çarptı. Olayla ilgili açıklama yapan TCDD, ‘düşük hızda tampon teması’ yaşandığını belirtti. İstanbul Valiliği ise kazada yaralanan yolculardan 7'sinin hastanelere sevk edildiğini bildirdi. BirGün'e konuşan bir yolcu, "Faciadan döndük. Ülkemizde şans eseri hayatta kalıyoruz" dedi.

Tuzla'da tren kazası: "Faciadan döndük, ülkemizde şans eseri hayatta kalıyoruz"

HABER MERKEZİ

Adapazarı-Pendik seferini yapan tren ile Tuzla Tersane İstasyonu'nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren çarpıştı.

Makinistin son anda durarak YHT’ye hafif çarptığı belirtilirken düşen bazı yolcuların yaralandığı öğrenildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, “Adapazarı -Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla Tersane İstasyonu'nda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. Seferler kısa sürede başlayacaktır” denildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Tuzla'daki tren kazasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, kazada yaralanan 7 yolcunun hastaneye kaldırıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün saat 08.45'te Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni, Tuzla Tersane İstasyonunda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulunmuştur. Olayda hafif şekilde etkilenen ve kontrol amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edilen (7) yolcumuza şifalar diliyor, tüm yolcularımıza geçmiş olsun diyoruz. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, durdurulan seferlerin tekrar başlatılması için çalışmalar devam etmektedir.”

İBB SÖZCÜSÜ’NDEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

İBB Sözcüsü Murat Ongun da kazayla ilgili açıklama yaptı. Ongun, sıklaşan kazaların sebebini araştırma konusunda ortak çalışma çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul'a büyük geçmiş olsun. Tuzla Tersane İstasyonu'nda gerçekleşen tren kazası sonucunda yaralanan yolculara acil şifa diliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla sıklaşan kazaların sebebini araştırma ve en aza indirmeyle ilgili ortak çalışma yapmaya hazırız.”

YOLCU: ÜLKEMİZDE ŞANS ESERİ HAYATTA KALIYORUZ

Kaza sırasında trende bulunan Fatih Batal isimli bir yolcu, BirGün’e yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Eskişehir’e gitmek için saat 08.02’de Söğütlüçeşme’den kalkacak olan İstanbul-Konya hızlı trenine binmiştim. Yüksek Hızlı Trenler, Gebze’ye kadar yani İstanbul’dan çıkana kadar oldukça yavaş gittikleri için biz de yavaş gidiyorduk.

Saat 08.45 civarında makinistimiz iyice yavaşlayıp durmuştu ki birden bir patlama gibi bir ses duyduk. Vagonların birleşim yerleri yamularak akordiyon gibi oldu. Ön vagonlardan panik ve bağırma sesleri geliyordu. Hemen önümüzdeki vagonda bir bayanın ayağında bir sorun vardı ve bağırıyordu.

Görevliler ellerinde ilk yardım çantalarıyla ön vagonlara doğru koşuşturuyorlardı. Bir görevliye yaralı ya da ölü olup olmadığını sordum ve ‘Ölü yok ama birçok yaralı var’ yanıtını aldım. Tahminim diğer trende bize çok hızlı çarpmadı ancak binlerce tonluk 2 demir yığınının birbirine çarpması tüm yolcuları fazlasıyla korkutup tedirgin etmeye yetti.

Kaza sonrasında bizi başka bir trene naklettiler ve Gebze’ye götürdüler bizi. oradan da başka bir hızlı trene bindirdiler. Faciadan döndük. Ülkemizde şans eseri hayatta kalıyoruz.”

tuzla-da-bir-yolcu-treni-tersanede-bekleyen-yuksek-hizli-tren-e-carpti-919156-1.

tuzla-da-bir-yolcu-treni-tersanede-bekleyen-yuksek-hizli-tren-e-carpti-919157-1.